Tulehdukselliset suolistosairaudet muodostavat jo uuden kansantaudin, vuosittain 2 000 suomalaista saa diagnoosin

Toiminnanjohtaja Ulla Suvanto sanoo, että erilaisia suolistosairauksia sairastavien määrä on voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2023 diagnoosin saaneiden määrän uskotaan rikkovan 70 000 potilaan rajan. Suvanto vetoaa päättäjiin, jotta terveydenhoitomme saa oikea-aikaisesti riittävät voimavarat, kuten erikoislääkärit ja IBD-sairaanhoitajat.Tulehdukselliset suolistosairaudet (IBD) yleistyvät niin rajusti kantaväestön keskuudessa, että niistä voidaan puhua jo uutena kansantautina. IBD ja muut suolistosairaudet ry:n toiminnanjohtaja Ulla Suvanto herättelee, että diagnosoitujen henkilöiden määrä on jo reippaasti yli 52 000 eli liki prosentti koko populasta. Tämänhetkisen arvion mukaan IBD-diagnoosin saavien joukko kasvaa vuosittain noin 2 000 henkilöllä. Suvanto soittaakin varoituskelloa ja vetoaa päättäjiin, että he turvaisivat oikea-aikaisesti tarvittavan laajuisen gastroenterologian erikoislääkäreiden ja IBD-hoitajien ammattikunnan.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.