Hirvialhon koulu puretaan, mutta kuka tietäisi, missä on peruskiveen muurattu lieriö?

Kaupunki on päättänyt purkaa Hirvialhon koulun, mutta nyt pitäisi löytää rakennusvaiheessa perustuksiin upotettu lieirö. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaan kaupunki on päättänyt purkaa 1960-luvun puolivälissä valmistuneen ja vuonna 2007 peruskorjatun Hirvialhon koulurakennuksen Viialan yhtenäiskoulun uudisrakennuksen tieltä. Mikrobivaurioitunut ja sisäilmongelmainen Hirvialhon koulu ei ole ollut käytössä kahteen vuoteen.

Samalla kun rakennus puretaan, kaupunki haluaisi ottaa talteen kapselin tai lieriön, joka on tapana muurata rakennuksen peruskiveen ajankotaisella materiaalilla täytettynä. Lieriön sijaintia ei ole saatu selvitettyä, joten nyt käännytään nykyisten ja entisten viialalaisten ja muiden kansalaisten puoleen.

Tiedätkö sinä, missä päin Hirvialhon koulun perustuksia lieriö on? Jos tiedät tai arvelet tietäväsi, ota yhteyttä Akaan kaupungin rakennuttamispäällikköön Pentti Naukkariseen soittamalla numeroon 040 335 3685 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pentti.naukkarinen(a)akaa.fi.

Voit myös kertoa tietosi tai arvelusi kommentoimalla tätä juttua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?