Tuore isä Urpo Sivula puuttui Akaa-Volleyn kokoonpanosta – Joukkue oli vaikeuksissa Hurmoksen kanssa

Akaa-Volley oli todella kesyllä päällä lentopallon Mestaruusliigan sunnuntai-illassa. Toki Karelian Hurmos pelaa kuin henkensä edestä. Se taistelee pudotuspeliviivan tuntumassa Ettan, Raision Loimun ja Vantaa Ducksin kanssa.

Tasainen ottelu ei siis ollut pelkästään Akaa-Volleyn pehmeyttä. Hurmos ansaitsee kunnian etenkin aktiivisesta puolustuspelaamisesta. Akaalaisten hyökkäyssuunnat oli opeteltu huolella ja taisteluilme oli kohdillaan.

Neljän tiukan erän jälkeen sarjapisteet kuitenkin jäivät Pirkanmaalle lukemin 3–1 (21–25, 25–23, 25–20, 26– 24).

Sivulan perheeseen poikavauva

Akaan kokoonpanosta puuttui tuore isä Urpo Sivula. Hakkurin perheeseen syntyi potra poika varhain lauantaina. Näin kotijoukkueen pallontappajan tontille avaukseen lähti Aatu Pöllänen. Muut kuusikkopelaajat olivat Aleksi Kaatrasalo, Mart Naaber, Nico Nurmesniemi, Akseli Lankinen ja Enderwin Herrera. Liberopaitaa kantoi totutusti Voitto Köykkä.

Hurmos voitti ensimmäisen erän lähinnä siksi, että se sai horjutettua Akaa-Volleyn vastaanottoa ja hoiti itse hihahommat 60 prosentin tehoilla. Hurmos sai kamppailuun todellisen unelma-alun. Se teki ottelun kahdeksan ensimmäistä pistettä. Tuosta Akaa ei enää ohi noussut.

Kakkoserän Hurmos menetti Akaa-Volleylle, kun se antoi isännilleen peräti 11 pistettä syöttövirheillä. Akaan onnistuneet suoritukset lopussa käänsivät erän kotijoukkueelle. Etenkin kokeneen Joni Mikkosen rutiini tuli ratkaisupalloissa esiin. Mikkonen tuli Pölläsen tilalle erän puolivälin kohdalla.

Kolmanteen erään Akaa-Volley vaihtoi toiseksi yleispelaajaksi Herreran tilalle Teemu Kuuselan. Yleispelaajan hyökkäystehot jäivät 40 prosenttiin, mutta mies hoiti viisi vastaanottoa täydellisesti ja otti yhden torjuntapisteen. Erän pistekuningas oli hakkurina pelannut Mikkonen (8/+6).

Urpo Sivulan perheeseen syntyi lauantaina poikavauva.

Joni Mikkonen Akaa-Volleyn paras

Neljännen erän alku antoi lupauksen nopeasta ratkaisusta. Akaan peli alkoi vapautuneesti, ja moni yleisössä varmasti odotti selkeätä kotijoukkueen hallintaa.

Tilanteessa 9–4 joukkue kuitenkin jäätyi. Hurmos vei seuraavat pallot 1–7, ja pian tilanne oli siis 10–11. Erän loppuosa oli tasaista kamppailua. Viimeisen pisteen Akaan sarakkeeseen teki Hurmoksen Huus hyökkäämällä leveäksi.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Joni Mikkonen ja Hurmoksen Mikko Räsänen.

Hurmoksen valmentaja Aigars Birtzulis ei liiemmin selitellyt tappiota mutta harmitteli ottelun toisen erän kulkua.

– Pelasimme kyllä hyvin tänään mutta hukkasimme syötön totaalisetsi toisessa erässä. Lisäksi vaikeuksia tuli siitä, että Akaalla on niin leveä rosteri. Oliver Lüütsepp voi koota kentälle hyvin erilaisia kokoonpanoja.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp antoi harkitusti vastuuta Pölläselle ja Nurmesniemelle.

– Kolme pinna tyydyttää tietysti, ja yleisö varmasti viihtyi tasaisen ottelun äärellä. Nuoret Pöllänen ja Nurmesniemi olivat luonnollisesti kovan paineen alla, kun saivat vastuuta.

Pöllänen otettiin siis vaihtonurkkaukseen kahden erän jälkeen, mutta Nurmesniemi jatkoi pelin loppuun saakka ja selviytyi urakastaan kunnialla (11/+4).

Joni Mikkonen pelasi Karelian Hurmosta vastaan pitkästä aikaa hakkurina, kun Urpo Sivula oli kotonaan vuorokauden ikäisen poikansa kanssa. Kuva Harri Mattila

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?