KaVo nousussa, Topa ei

Nousuvireinen Kangasalan Voitto kaatoi Toijalan Pallo-49:n 4–1 (3–0) kotonaan jalkapallon nelosdivisioonassa. KaVo oli perjantain 18. elokuuta pelatun ottelun selvä hallitsija.

Kolmen pelatun minuutin jälkeen kotijoukkueen Kimmo Kanninen käytti hyväkseen vieraiden alakerran harhailun, 1–0. Ennen avausjakson puoltaväliä karkasi Ali Ojala läpiajoon, ja siitä 2–0. Vielä puolen tunnin kohdalla Lauri Ilola rokotti vieraita, ja tulos oli 3–0.

Jo tällä jaksolla näki, että Voitto oli ratkaisupaikoissa askeleen tai kaksi Topaa edellä.

Vaihdosta peliin tullut Aleksi Huiko vastasi hyvästä esityöstä, jolla Mikko Alahäivälä kavensi pääpuskulla 3–1:een. Pelattu oli 79 minuuttia. Lauri Ilola vastasi tuohon maaliin viisi minuuttia myöhemmin, 4–1. Tulos vahvisti kotijoukkueen nousuvirettä. KaVolla on neljä tappiotonta peliä peräkkäin. Topalla on taas menossa heikompi jakso. Kolme peliä peräkkäin on ilman voittoa. Kesä–heinäkuun mainio vire on hävinnyt jonnekin.

Ikurin tekonurmi on seuraava pelialusta, jolla Topa yrittää hankkia pisteitä. Torstaina 24. elokuuta joukkue kohtaa Peli-Pojat-70.

TP-49: kokoonpano KaVo–TP-49-ottelussa: Juho Laine (26. Jukka Saari), Ere Salmi (72. Juuso Ahola), Aleksi Pirttijoki, Jukka-Pekka Jyrämö (C), Ville Myllylä (36. Jyri Erkkilä), Tuomas Kallioinen, Joonas Järvi (36. Aleksi Huiko), Joonas Saariniemi (61. Kim Lingman), Jirka Järvi (87. Sampsa Laakso), Joonas Pietikäinen, Mikko Alahäivälä, v.

Tähdet Topan parhaille jakoi veteraanipalloilija Janne Pirttijoki: 3 Aleksi Huiko, 2 Ere Salmi, 1 Jyri Erkkilä.

Topan naiset tappioon

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkue ei ole saanut viime peleissään parasta osaamistaan esille. Pirkkalan Jalkapalloklubi aiheutti Topalle toisen tappion putkeen naisten nelosdivisioonassa. Lauantaina 19. elokuuta Pirkkalassa pelatussa ottelussa Kia Lingman vei Topan 0–1-johtoon. PJK:n tasoitus 1–1:een oli myös taukotulos. Kian toinen osuma 86:nnellä minuutilla kavensi tilanteen 3–2:een PJK:lle.

Lisäajalla kotijoukkue osui vielä kerran. Näin PJK voitti Topan toistamiseen tällä kaudella, nyt 4–2-numeroin. Topa on tappiosta huolimatta edelleen kolmosena.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?