Viialan nuorten musikaali tuo sadun nykypäivään

Viialan satumusikaalissa oli letkeää menoa, kun näyttelijäporukka veti yhteistanssin esityksen lopuksi.

Laura Flankkumäen luotsaama teatterikerho toi tämän viikon alussa Viialan Hirvialhon koulun lavalle nykyaikaisen satumusikaalin. Kaikille tuttu tarina Tuhkimosta oli tuotu nykyaikaan, eikä sadun prinsessa kadottanutkaan nyt lasikenkäänsä, vaan  kännykkänsä.

Musikaalia lähdettiin tekemään joulukuussa Flankkumäen ideasta, mutta mukana olleet 4–9-luokkalaiset saivat vaikuttaa vuorosanoihinsa ja musiikkivalintoihin.

– Sanoin aina, että kenenkään ei tarvitse sanoa tai laittaa päälle jotain sellaista, mikä ei ole mielekästä, Flankkumäki kertoo.

Musiikeiksi oppilaat olivat valinneet muun muassa Nihgwishiä ja Haloo Helsinkiä. Vaikka musikaali harjoiteltiin muuten vapaa-ajalla, kappaleita oppilaat olivat saaneet harjoitella myös koulussa musiikin tunnilla.

Muhkeahiuksinen Alejandro (Jasmin Harju), on stylisti, joka laittaa Pocahontaksen (Hulda Kulhia) ja Tuhkimon (Ilona Lahtinen) tyylit uuteen uskoon.

Flankkumäki halusi tehdä musikaalia rennolla otteella, koska kyseessä oli nuorten vapaa-ajan harrastus. Hän kertoo, että ohjaajana hänen tehtävänään oli pitää tuntosarvet koholla ja huomata koska oli hyvä tehdä jotain aivan muuta, kuin musikaalia. Tärkeintä hänestä oli yhdessä oleminen ja tekeminen isolla porukalla, jossa oli paljon eri ikäisiä. Flankkumäki toteaakin, että oli hienoa, kun oppilaat eri luokilta tutustuivat ja isommat huolehtivatkin pienemmistä.

– Yhteisöllisyys oli tässä tärkeää, ja osallistava teatteri. Hauskimmat jutut ovat peräisin nuorilta meidän improharjoituksista, Flankkumäki kertoo ja lisää, että ryhmä oli hänestä ihana.

Flankkumäki uskoo nuorten nauttineen, kun heillä oli yhteinen päämäärä, ja he saivat olla osa isompaa ryhmää.

– Kun yhdistetään kaikkien vahvuuksia, siitä syntyy jotain hienoa. Nuoret oppivat varmaan, että jos itsellä on joku taito, niin siitä pitää pitää kiinni.

Ryhmässä oli aiemmassakin Flankkumäen tiimissä olleita oppilaita, mutta myös uusia kasvoja. Yksi uusista oli 16-vuotias Sara Niinimäki, joka ei ollut aikaisemmin harrastanut teatteria. Tytöllä on tosin taustalla kymmenen vuotta tanssin harrastamista, joten esiintyminen ei ollut vierasta.

Pocahontas (Hulda Kulhia), Lumikki (Josefiina Saarinen) ja Tuhkimo (Ilona Lahtinen) loistivat lavalla laulaessaan Haloo Helsinkiä.

– Välillä oli vähän säätämistä, mutta harjoituksissa oli rentoa, kun oli kavereita mukana, kertoo.

Musikaalissa Niinimäki soitti bassoa, suunnitteli tanssikuvioita ja näytteli fitness-tyttöä, joka oli yksi tarinan pahoista sisarpuolista. Niinimäki tiivistää tunnelmansa musikaalin tekemisestä sanoen, että se oli antoisaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?