Leijona Futsal aloitti pudotuspelit ryminällä

Viikonlopun koko kuva – Leijona Futsal juhlii, Riemu ei. Kuvat: Tuukka Nyström

Futsal-Liigan puolivälierät käynnistyivät viime viikonloppuna. Akaassa Leijona Futsal isännöi lauantaina ja sunnuntaina jyväskyläläistä Liikunnan Riemua, ja jämäkästi isännöikin. Kaksi ensimmäistä otteluvoittoa jäi Pirkanmaalle, kun kotijoukkue väänsi molemmista peleistä voitot lukemin 6–3 (3–2) ja 5–4 (5–1). Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Jyväskylässä, jolloin Leijona Futsal pääsee hakemaan kolmatta voittoa ja samalla historiallista välieräpaikkaa.

Lauantain avauspeli ei käynnistynyt kotijoukkueen osalta suunnitelmien mukaisesti. Keski-Suomesta matkustaneet vieraat olivat selvästi valmiimpia pudotuspelien alkuun, ja Riemu saikin ottelun avausmaalin. Leijona Futsal ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan nousi vielä avausjaksolla johtoasemaan tuttujen miesten johdolla. Jussi Nyström tasoitti upealla laukauksella, ja Dusan Milojevic vei kotijoukkueen johtoon vielä hienommalla yksilösuorituksella. Yasar Elbeller kasvatti kotijoukkueen johtoa, ja kun Riemukin osui vielä kertaalleen, tauolle lähdettiin lukemissa 3–2.

Toisella jaksolla Leijona Futsal otti peliä paremmin haltuunsa, mutta maalinteko oli vaikeaa. Helpotusta saatiin vasta kuusi minuuttia ennen loppua, kun kapteeni JukkaPekka Jyrämö iski maalin edestä 4–2 -maalin. Riemu pääsi kaventamaan vielä kertaalleen, mutta päätösminuutin kuningas oli Petri Grönholm, joka viimeisteli kotijoukkueelle vielä kaksi maalia ja näin avausvoitto jäi leijonalaumalle maalein 6–3.

Pelit jatkuvat lauantaina Jyväskylässä

Yasar Elbeller (vas) ja Petri Grönholm osuivat lauantain pelissä.

Sunnuntaina Leijona Futsal oli täyttä rautaa avausjaksolla. Milojevic osui jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen, ja muutenkin kotijoukkueen peli sujui kuin tanssi. Se takoi taululle peräti lukemat 5–1 ja enemmänkin olisi voinut tulla. Maalinteossa onnistuivat Nyström, Miikka Hurme ja Matti Anttonen. Kerran Riemu pompotti pallon omaan maaliinkin.

Toiselle jaksolle saatiin kuitenkin sisuuntunut vierasjoukkue. Siinä missä Leijona Futsal jätti taistelutahdon pukukoppiin, lähti Riemu rakentamaan loppukiriään. Vieraat nousivatkin maali kerrallaan aina lukemiin 5–4 asti, mutta lauantaina kesken pelin loukkaantuneen Juho Laineen tilalle Futsalin maalinsuulle vaihdettu Jukka Saari oli avausottelun tapaan tärkeimmillä hetkillä se viimeinen lukko, joka auttoi kotijoukkueen voittoon.

Kahden voiton kera on mukava lähteä Jyväskylään. Siellä jatketaan siis tulevana lauantaina, jolloin Leijona Futsal pääsee yrittämään ensimmäisen kerran sarjan katkaisua. Mikäli se ei onnistu, toinen mahdollisuus tulee heti perään sunnuntaina Jyväskylässä. Jos sarja venyy viidenteen otteluun, ratkaisua haetaan Akaassa ensi viikon keskiviikkona.

Runkosarjan maalikuninkuuden voittanut Jussi Nyström osui taas viikonlopun molemmissa peleissä

Akaan omat pojat Jukka-Pekka Jyrämö ja Jukka Saari olivat isossa roolissa sunnuntain voitossa.

Lauantain maalin tehnyt Yasar Elbeller on noussut yhdeksi Leijona Futsalin runkopelaajista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?