Akaa Futsal vyörytti hyökkäyksiä liiga-avauksessa – Toisella jaksolla piristynyt Mad Max ei saanut maalihanaa auki

Kasper Kangas piti avausottelussa maalinsa puhtaana. Kuva: Jarno Mäkinen

Miesten Futsal-Liiga käynnistyi lauantaina. Pirkanmaalaisjoukkueet kohtasivat heti avauskierroksella, kun Mad Max isännöi Akaa Futsalia Valkeakoskella. Akaa oli tyly vieras ja nappasi sarjapisteet mukaansa lukemin 0−5 (0−3).

Akaa lähti otteluun ennakkosuosikkina ja varsinkin avausjakson aikana se näyttikin, minkä takia. Joukkue piti Mad Maxin todella ahtaalla, eikä kotijoukkue saanut pallonhallintaa aikaiseksi juuri lainkaan.

Vieraat sen sijaan vyöryttivät hyökkäyksiä, ja tulostakin tuli kolme kertaa. Avausmaalissa Dusan Milojevic väläytteli taitojaan tarjoilemalla Juhana Jyrkiäiselle helpon osuman tyhjältä takatolpalta. Hiukan myöhemmin oli Jovan Stankovicin vuoro esitellä huikeaa pallotaituruutta − lukemiksi jo 0−2. Taukolukemat 0−3 niittasi kuuden metrin rankkaripisteeltä täksi kaudeksi Mad Maxista Akaaseen siirtynyt Justus Kunnas.

Toinen jakso oli tasaisempaa. Mad Max oli paljon pirteämpi, ja Akaan maalinsuulla torjunut Kasper Kangas joutui tekemään täyden päivätyön nollapelinsä pitämiseksi. Nolla kuitenkin pysyi, ja toisessa päässä Stankovic sekä Ville Koskela taitelivat loppulukemiksi 0−5.

Justus Kunnas iski ensimmäisen liigamaalin Akaan paidassa. Kuva: Jarno Mäkinen

Akaa Areenan avausottelu lauantaina

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabé summasi lauantain avausottelun antia.

− Voitto ja nollapeli on todella hieno alku kaudelle. Varsinkin avausjakso oli meiltä hyvä. Puolustimme tarkasti ja hyökkäsimme monipuolisesti. Toisella jaksolla Mad Max sai meidät vaikeuksiin, mutta siedimme senkin. Hienoa saada kilpailullisestikin kausi käyntiin. Työnteko jatkuu kohti kotiavausta.

Akaa Futsalin ensimmäinen kotiottelu uudella Akaa Areenalla pelataan tulevana lauantaina. Vastustajaksi saapuu silloin Someron Voima, ja ottelu käynnistyy kello 16.

Juhana Jyrkiäinen iski voittomaaliksi jääneen avausmaalin Valkeakoskella Kuva: Jarno Mäkinen