Akaa Futsalin kolmen pelin viikko päättyi pettymykseen – FC Kemi oli parempi kärkiottelussa

Aleksi Pirttijoki (oik.) on löytänyt hyvän maalivireen. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigassa vietettiin todellista ruuhkaviikkoa, kun Akaa Futsal pelasi viikon aikana peräti kolme ottelua. Viikko tuotti kaksi selvää voittoa sarjan häntäpään joukkueista, mutta se tärkein eli kärkiottelu Kemiä vastaan päättyi kirvelevään maalin tappioon sunnuntaina.

Keskiviikkona Akaa oli matkustanut Loimaalle, jossa Alastaron Urheilijat isännöi leijonapaitoja. Vierasjoukkue ei AU:lle paljon mahdollisuuksia suonut. Joukkue piti ottelun hallussaan jo ensiminuuteista lähtien ja takoi lopulta tulostaululle tylyt lukemat 0–9 (0–5).

Loimaalla kolme pelaaja teki kaksi maalia. Jovan Stankovic (2+2), Dusan Milojevic (2+1) sekä Aleksi Pirttijoki (2+1) kunnostautuivat tehopisteillä mitattuna parhaiten. Myös Iiro Vanha, Justus Kunnas ja Jussi Nummela onnistuivat maalinteossa. Pelin paras leijona oli kuitenkin maalivahti Juho Laine, joka pelasi kokonaisen pelin pitkästä aikaa ja piti heti hienon nollapelin sekä nappasi päälle vielä syöttöpisteen.

Akaan murskajaiset jatkuivat lauantaina kotihallissa, kun jyväskyläläinen Liikunnan Riemu vieraili Pirkanmaalla. Tällä kertaa voittolukemat olivat 7–1 (4–0). Kotijoukkue sai paremmuutensa näkyviin kiitettävällä prosentilla, kun myös maalinteossa riitti terävyyttä keskiviikon tapaan.

Riemua kuritti eniten Iiro Vanha, joka taiteili hienot tehopisteet 1+4. Stankovic ja Pirttijoki onnistuivat jälleen kahdesti maalinteossa. Myös Pedro ja Justus Kunnas pääsivät tehopisteille.

Justus Kunnas (vas.) aiheuttaa jatkuvasti päänvaivaa vastustajan puolustajille. Kuva: Tuukka Nyström

Kemi niukasti parempi sunnuntaina

Kolmen ottelun viikko päättyi sunnuntain huippuotteluun Akaa Areenalle. Mukava yleisömäärä, 287 silmäparia, näki vauhdikkaan kärkikamppailun, jossa FC Kemi oli lopulta parempi maalein 1–2 (1–2), ja näin vierasjoukkue karkasi sarjataulukossa jo neljän pisteen karkumatkalle.

Kemi sai otteluun unelma-alun. Pelikellossa oli vain 15 sekuntia, kun vieraat siirtyivät 0–1-vierasjohtoon maalinedusruuhkasta. Osuma herätti sopivasti Akaa Futsalia, joka sinällään kenttäpelissä otti hallinnan itselleen heti alusta asti. Vierasjoukkue puolusti kuitenkin tiiviisti ja iski välillä vaarallisesti vastaan. Yksi vastahyökkäys tuotti hyökkäyspään vapaapotkun, josta Kemi siirtyi Tuukka Pikkaraisen upealla ylänurkkalaukauksella jo 0–2-johtoon.

Heti Kemin toisen osuman jälkeen kotiyleisö pääsi tuulettamaan, kun Jovan Stankovic sai lauottua pallon ohi erinomaisen vierasmaalivahdin Rennan Cabralin. Muutamista maukkaista tilanteista huolimatta jäi tasoitusosuma kuitenkin tekemättä, ja tauolle lähdettiin vieraiden 1–2-johdossa.

Toisella jaksolla ottelun käsikirjoitus pysyi samanlaisena – Akaa Futsal hallitsi palloa ja yritti löytää reikiä Kemin puolustuksesta. Vierasjoukkue puolestaan oli lähes kokonaan puolustuskannalla, mutta se teki sen erinomaisesti. Vierasjoukkue myös käänsi peliä muutamaan todella hyvään vastahyökkäykseen ja maalipaikkaan, mutta hyvin torjunut Kasper Kangaskaan ei ollut enää yllätettävissä. Kun maaleja ei enää saatu edes lentävän maalivahdin avulla, nappasi Kemi isot sarjapisteet.

Kotijoukkueen päävalmentaja Alejandro De San Bernabé oli harmissaan, kun kova työ ei tuottanut enempää maaleja.

– Ottelun alku oli todella vaikea meille, kun hallinnasta huolimatta kaveri kävi tekemässä kaksi maalia. Kenttäpeli oli kohtalaisen hyvää, mutta se ei sitten lopulta riittänyt tasoitukseen asti. Meidän täytyy vielä parantaa siinä, missä tilanteissa on oikea hetki ottaa riskejä. Ehkä jossain kohtaa halusimme liikaakin tehdä maalia. Mutta tästä on taas hyvä jatkaa ja parantaa. Saimme paljon oppia mukaan tänään, De San Bernabe kertoi ottelun jälkeen.

Kolmen ottelun viikon jälkeen tällä viikolla helpottaa, kun luvassa on vain yksi ottelu. Se pelataan kotihallissa Akaa Areenalla tulevana lauantaina, kun Turun Pallokerho matkustaa vieraaksi Akaaseen. Ottelu käynnistyy kello 16.

Iiro Vanha (edessä) oli viime viikon paras leijonapaita. Kuva: Tuukka Nyström