Kaupunginhallitus esittää tekonurmiyhtiön lainan takaamista

Akaan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää kaupungin omavelkaisen takauksen Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy:n enintään 400 000 euron lainalle tekonurmikentän rakentamiseksi Lastumäen kentälle Toijalaan. Hankkeen verollinen hinta on 472 000 euroa.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan laina-aika on enintään 14 vuotta ja kaupunki perii lainan takauksesta vuosittain 0,5 prosentin provision taatun lainan maksamattomasta pääomasta. Kaupunki edellyttää myös, että hankkeelle haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta ja mahdollisesti myönnettävällä avustuksella sekä Suomen Palloliiton myöntämällä tuella lyhennetään kaupungin takaamaa lainaa.

Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy toteuttaa tekonurmikentät Viialaan ja Toijalaan. Valtuusto myönsi syyskuussa takauksen enintään 300 000 euron pankkilainalle käytettäväksi ensin rakennettavaan Viialan kenttään.

Kaupunki ja tekonurmiyhtiö jakavat pohjatöiden kulut

Kaupunginhallitus hyväksyi myös Lastumäen kentän maanvuokra- ja kumppanuussopimuksen sillä edellytyksellä, että valtuusto myöntää takauksen tekonurmiyhtiön lainalle.

Maanvuokra- ja kumppanuussopimuksen mukaan kaupunki vuokraa Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy:lle Lastumäestä 9060 neliömetrin maa-alueen. 7560 neliömetrin suuruisen tekonurmikentän lisäksi siihen kuuluu noin 1000 neliömetrin lämmittely- ja huoltoalue sekä noin 500 neliömetrin pysäköintialue.

Akaan kaupunki ja tekonurmiyhtiö maksavat puoliksi tekonurmikentän pohjan muotoilun ja salaojituksen kustannukset, joiden on arvioitu olevan 72 500 euroa. Sopimuksen mukaan pohjatyöt toteutetaan siten, että keinonurmen asentaminen voidaan aloittaa syyskuussa 2017.

Kaupunki saa käyttää tekonurmikenttää korvauksetta kouluvuoden aikana arkisin kello 8–16.

Kommentit (2)

 1. kari heino

  Tekonurmi
  Viimeaikaisissa tutkimuksissa on tullut ilmi terveyshaittoja tekonurmien käyttäjille.
  Aineosana useissa tekonurmissa on käytetty vanhojen autonrenkaiden murskemassaa.
  On saatu erilaisia päästöarvoja haitallisuudesta. Valintaa tehdessä tulisi tarkkaan selvittää tekonurmen ainekoostumus ja siitä tehdyt analyysit jottei hyvään tarkoituksen toteutettava alusta aiheuttaisi myöhemmin ikäviä altistumisoireita käyttäjille.
  Olin itse 1980 luvun loppupuolella tämän renkasmurskeen tutkimuksissa ja kehittämässä siiitä hyötykäyttöön uusiotuotteita.Jo silloin oli tiedossa haitallisten päästöjen mahdoolisuus

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?