Viialan Peli-Veikkojen juniorit pääsivät ensimmäisten joukossa testaamaan uuden viheriön

Pölyävä hiekkakenttä vaihtui tekonurmeen

Konsta Merkkiniemi (vas.), Elias Hiltunen, Martti Numminen, Rasmus Patrikainen, Jimmy Tormilainen, Lauri Mustila, Jonne Vihola ja Isla Molin ovat sitä mieltä tekonurmi on kiva asia, varsinkin kun se on kotikenttä.

Viialan tekonurmi otettiin käyttöön tiistaina. Ensimmäisten joukossa kentän pääsivät testaamaan Viialan Peli-Veikkojen juniorit.

– Tosi kivaa, että tänne pääsee potkimaan vapaa-ajallakin ja loppukesästä, kun norminurmet menee ihan pilalle. Me saatiin lottovoitto, kun saatiin tekonurmi tänne ennen Toijalaa, tuumaa 2007 syntyneissä pelaava Juska Innala.

Tyytyväinen on myös poikien valmentaja Miikka Innala.

– Kyllähän se paljon kulkemista helpottaa, koska tähän asti kaikki syksyt ja keväät on jouduttu menemään Vesilahteen, Valkeakoskelle ja ties minne etsimään olosuhteita. Tämä on lottovoitto harrastajille.

Toijalan kenttä odottaa avustuspäätöstä

Viialan Peli-Veikkojen ja Toijalan Pallo-49:n puoliksi omistaman Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy:n yhteinen tekonurmihanke jatkuu seuraavaksi Toijalassa Lastumäen kentällä. Aloitus odottaa aluehallintoviraston avustuspäätöstä, joka on luvattu toukokuun loppuun mennessä.

Viialan tekonurmen rakentaminen maksoi noin 300 000 euroa. Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy on rahoittanut hankkeen lainalla, jonka takaajana on Akaan kaupunki. EU:n Leader-rahaa hanke on saanut 80 000 euroa. Lisäksi Palloliitto on myöntänyt Viialan ja Toijalan tekonurmille yhteensä 20 000 euroa Hat Trick -avustusta.

Uusi kenttä ja omat kerhotilat juhlavuonna

Viialan tekonurmella oli heti avajaispäivänä melkoisesti vipinää, kun eri-ikäiset juniorit harjoittelivat kentällä.

Viialan Peli-Veikkojen puheenjohtajan Kari Salinin mukaan Viialan tekonurmi valmistui sopivasti seuran 60-vuotisjuhlavuonna.

– Pirkanmaalla on nyt kaksi jalkapallojoukkuetta, joilla on oma kenttä, toinen on Tampereen Ilves ja toinen Viialan Peli-Veikot. Kun tähän asti vanhemmat ovat saaneet kuljettaa junioreita muualle harjoittelemaan, nyt voidaan olla maantien sijaan harjoituskentällä, Salin toteaa.

Pölyävän hiekkakentän paikalle rakennetun tekonurmen lisäksi huoltorakennukseen pukuhuone- ja suihkutiloihin on tehty pintaremonttia ja kerhotilat Viialan Peli-Veikoille.

– Seura sai ensimmäistä kertaa oman toimitilan, oman kodin, joka on upeaa. Meillä on nyt aivan esimerkilliset koulutustilat videokameroineen ja -tykkeineen ja kenttä 20 metrin päässä. Esimerkiksi Palloliitto on ollut kiinnostunut pitämään valmentajakoulutuksiaan täällä, Kari Salin kertoo.

Tekonurmi on jo tuonut lisää harrastajia

Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy on allekirjoittanut kentästä ja huoltorakennuksesta Akaan kaupungin kanssa 20 vuoden vuokrasopimuksen. Yhtiö ei maksa vuokraa, mutta koululaiset voivat käyttää kenttää arkisin kello 8–16.

Tiistaina kentällä harjoittelivat muun muassa vuonna 2007 syntyneiden poikien joukkue valmentajiensa Miikka Innalan ja Mikko Merosen johdolla.

Kari Salinin mukaan tekonurmi näkyy jo nyt jalkapalloseurassa kasvaneina harrastajamäärinä.

– Harrastajia on tänä vuonna tullut lisää jo 30–40. Uskon, että pääsemme 10–15 prosentin kasvuun vuosittain.

Pallokoulua ja perhefutista

Viialan Peli-Veikot pyörittää uudella tekonurmella Vipanat-pallokoulua, joka on tarkoitettu vuosina 2011 ja 2012 syntyneille tytöille ja pojille. Vuonna 2013 ja 2014 syntyneille perheen pienimmille on tarjolla Perhefutista, johon lapsi osallistuu yhdessä tutun aikuisen kanssa. Pallokoulu kokoontuu tekonurmella tiistaisin ja perhefutis lauantaisin.

Viime tiistaina tekonurmen korkkasi myös seiskadivisioonassa pelaava Viialan Peli-Veikkojen edustusjoukkue, joka kohtasi kotikentällään FC Kangasalan kakkosjoukkueen. Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy palkitsi Peli-Veikkojen ensimmäisen maalintekijän Miikka Innalan pokaalilla. Peli päättyi Peli-Veikkojen 4–3-voittoon.

Hiljaisina hetkinä, ilkivallan varalta tekonurmea valvoo kuusi kameraa.

 

 

Etelä-Pirkanmaan Taitokoulu palkkasi Marco Baruffaton

Italialaissyntyinen Marco Baruffato on aloittanut kahdeksan jalkapalloseuran organisoiman Etelä-Pirkanmaan Taitokoulun täysipäiväisenä valmentajana. Baruffato on toiminut muun muassa Ilveksen Veikkausliiga-joukkueen kakkos- ja ykkösvalmentajana sekä Ilveksen naisten liigajoukkueen valmentajana.

– Harjoittelu on viety nyt ihan uudelle tasolle. Kahdeksan seuraa harjoittelevat kolmessa keskuksessa, Akaassa, Valkeakoskella, Lempäälässä, ja jokaisessa keskuksessa on käytössä yhtenäinen valmennuslinja. Tämä on eduksi, kun mennään junnuissa korkeammalle ja aikanaan miesten joukkueeseen, toteaa Viialan Peli-Veikkojen ja Etelä-Pirkanmaan Taitokoulun johtoryhmän puheenjohtaja Kari Salin.

Huoltorakennuksen pukuhuone- ja suihkutiloissa on tehty pintaremonttia. Suihkutilat ovat aiemmin olleet lähinnä varastokäytössä. Tiistaina pukukopissa odottivat Viialan Peli-Veikkojen seiskadivisioonassa pelaavan edustusjoukkueen pelaajien pelipaidat.

Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy lahjoitti Peli-Veikkojen edustusjoukkueen ensimmäiselle maalintekijälle pokaalin, kun kotijoukkue kohtasi tiistai-iltana uudella tekonurmella FC Kangasalan kakkosjoukkueen. Pokaalilla palkittiin Miikka Innala.

Viialan Peli-Veikkojen puheenjohtaja Kari Salin iloitsee seuran omasta kerhohuoneesta, joka sijaitsee parinkymmenen metrin päässä kentästä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>