Suunnitelmien mukaan kenttä on käyttökunnossa lokakuussa

Toijalan tekonurmikenttä sai odotetun avustuksen

Viialan tekonurmi otettiin käyttöön 9. toukokuuta. Lokakuussa tekonurmelle päästään pelamaan myös Toijalassa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy:lle 95 000 euron valtionavustuksen Toijalan tekonurmikentän rakentamiseen.

Projektipäällikkö Kari Salinin mukaan avustuspäätös tarkoittaa töiden alkamista. Tavoitteena on, että Lastumäen kentälle tuleva tekonurmi on käyttökunnossa lokakuun toisella viikolla. Salin arvioi, että pohjatyöt aloitetaan heinäkuun puolivälissä, mikäli se sopii urakoitsijan aikatauluun.

– Pohjatyöt alkavat kesällä ja tekonurmimaton asennus tehdään syys–lokakuun vaihteessa. Pohjatyöt aloitetaan kesäaikaan turvallisuussyistä,  koska ne pyritään tekemään koululaisten lomien aikaan, jotta koululaiset eivät olisi liikkeellä samaan aikaan, kun alueella on raskasta liikennettä, Salin kertoo.

Tekonurmihankkeen kustannusarvio on 400 000 euroa. Akaan kaupunki on myöntänyt omavelkaisen takauksen tekonurmiyhtiön enintään 400 000 euron lainalle.

Toijalan Pallo-49:n ja Viialan Peli-Veikkojen puoliksi omistaman Akaan Jalkapalloilun Tuki Oy:n tekonurmihankkeen ensimmäinen etappi, Viialan tekonurmi, valmistui toukokuun alussa. Kenttä otettiin käyttöön 9. toukokuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?