Akaan kaupungin kiinteistöistä

Akaan Seudussa 1.2. kirjoitettu asia koulujen sisäilmaongelmista on surullista luettavaa. Kuinka on mahdollista, että Viialan koulun koululaiset ja opettajat kärsivät myrkyllisistä mikrobeista uusituissa ja korjatuissa tiloissa? Kuka ottaa vastuun? Minäkö veronmaksajana, jonka pitäisi voida luottaa siihen, että sekä kaupungin työntekijöiden että lasten käyttämät tilat ovat terveellisiä ja turvallisia?

Minä olen maksanut veroni tähän kuntaan siinä uskossa, että meillä ei ole varaa laittaa vessanpönttöön kahdeksaa miljoonaa euroa. Nyt olisi jo teknisen toimen johtajan aika irtisanoa itsensä, koska niin pahasti hän on epäonnistunut tehtävässään, joka on hänen vastuullaan.

Myös ne, jotka äänestivät korjausrakentamisen puolesta, ovat vastuussa. Lain mukaan kunta on velvollinen tarjoamaan sekä työntekijöilleen että kunnan rakennuksia käyttäville lapsille terveelliset tilat, koska laki vaatii sen. Näiden ikävien korjausrakentamispäätösten johdosta maksamme kaikki tulevaisuudessa myös isot laskut erikoissairaanhoidosta, johon sekä oireilevat lapset että koulujen aikuiset joutuvat turvautumaan.

Kuka korvaa ja mistä voi hakea vahingonkorvauksia asioiden tahallisesta perseelleentekemisestä? Tämä jos mikä vaikuttaa varmasti myös siihen, muuttako Akaan kaupunkiin jatkossa lapsiperheitä, jos heitä näin vedätetään peruskoulujemme korjauksissa, milloin syyttäen lasten kenkiä homehaitoista milloin huonoa siivousta. Voi pojat, kyllä hävettää.

Toivonkin, että nyt kääritään hihat ja tehdään kunnolla ja oikein jatkossa, että tämä kärsimysnäytelmä saataisiin käännettyä lasten ja aikuisten hyvinvoinnin turvaaviksi toimenpiteiksi.

 

Sari Kaajala-Selkama

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?