Lempäälä voitti elinvoimakilpailun – Akaa ei osallistunut

Lempäälän kunta on voittanut pirkanmaalaisten kuntien välisen Yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailun. Kilpailun järjestivät Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto.

Yrittäjyys- ja elinvoimakunnan tittelistä kisasi kaikkiaan 18 pirkanmaalaista kuntaa, ja kolmen kärkeen sijoittuivat myös Ylöjärvi ja Pälkäne. Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikön Marko Keski-Sikkilän mukaan Akaan kaupunki ei halunnut osallistua kilpailuun.

Kilpailussa kunnat arvioivat toimintaansa yrittäjyyden ja elinvoiman näkökulmista yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa. Yhteinen tekijä kärkikolmikolle oli säännöllinen ja dokumentoitu yhteistyö yrittäjien kanssa sekä ajantasainen hankintaohjeistus, joka huomioi myös pienhankinnat.

‒ Kunnissa eletään nyt muutoksen aikaa, josta selviämiseksi erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kunnan elinvoimaisuuteen ja yrittäjyyden mahdollistamiseen. Pirkanmaan kunnissa on selkeästi huomattu yritysten ja kunnan elinvoimaisuuden yhteys, elinkeinoasioiden päällikkö Marko Keski-Sikkilä sanoo.

Hänen mukaansa nyt toteutettu kilpailu osoitti, että kunnissa on vielä paljon tekemistä yrittäjyyden olosuhteiden parantamiseksi.

– Lempäälässä on tehty monia asioita oikein ja yhteistyössä yrittäjien kanssa, mikä näkyi myös viime vuonna elinkeinopoliittisessa mittaristokyselyssä lempääläisten yrittäjien tyytyväisyytenä erityisesti kunnan elinkeinopolitiikkaan ja viestintään.

Kunnanjohtaja Rämö kiittää yrittäjiä

Lempäälän kunnanjohtajan Heidi Rämön mukaan kiitos palkinnosta kuuluu ennen kaikkea aktiivisille yrittäjille ja onnistuneelle yhteistyölle.

‒ Arvostamme suuresti huomionosoitusta. On hienoa, että kunnassamme tehty työ yrittäjyyden ja elinvoiman eteen kantaa hedelmää. Haluamme luoda ja varmistaa yhteisömme menestyksen eväät, nyt ja tulevaisuudessa, Rämö kommentoi.

Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto jakoivat Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntapalkinnon nyt ensimmäistä kertaa. Kilpailu toteutetaan jatkossa vuosittain. Vuonna 2018 palkitaan tämän lisäksi myös eniten toimintaansa parantanut kunta.

Kuntien ja yrittäjäyhdistysten yhdessä tekemä arviointi on jatkossakin valinnan pääroolissa. Lopullisen voittajavalinnan tekee Pirkanmaan Yrittäjät yhdessä Pirkanmaan liiton kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?