Akaan jalkapallo pyörii 26 joukkueen voimalla

Palloliiton Tampereen piirin tämän kesäkauden jalkapallosarjoissa Akaa on edustettuna 26 joukkueella. Näistä aikuisjoukkueita on seitsemän. Juniorijoukkueita, jotka pelaavat sarjamuotoisissa ikäluokissa, on kaksi. Loput ovat ikäluokissa E-11 pojista F-7 poikiin.

Aikuisjoukkueista lippulaivana seilaa nelosdivisioonalainen TP-49. Kuutosdivisioonan lohkossa 2, pelaa kolme Akaan seuraa. Kylmäkosken Veikot, FC Mietokastike ja Viialan Peli-Veikot. Olkoonkin, että näiden joukkueiden kohdalla on siis kyse alemmasta sarjatasosta. Myös ViiPV on pelannut täysin mukiinmenevästi.

Enemmän voittoja kuin tappioita.

Naisjoukkueista TP-49 pelaa nelosdivisioonaa. ViiPV:n Pallopimut 7v7-sarjaa. TP-49 on saanut tuntea sarjan kovuuden, sillä pistettäkään ei ole seitsemästä ottelusta heille herunut. Jumbona on sarjassaan myös Pallopimut. Tyttöjalkapallon tila ei muutenkaan ole kehittynyt toivotulla tavalla. Muita joukkueita Akaasta ei nimittäin sarjoissa pelaa. Junioripuolella on myös huutava pula vanhemmista 16-18 vuotiaista junioripelaajista. Tänä kesänä C-14 on vanhin ikäryhmä sarjoissa. Tämä joukkue pelasi kevään sarjansa ykkösessä, voittaen ja häviten yhtä monta ottelua. Joukkue jatkaa myös syksyllä ykkösessä.

Nuo mainitut pienemmät ikäryhmät pelaavat turnausmuotoisesti läpi kesän. Näissä pisteillä ei ole merkitystä, mutta voittaa on tietenkin aina mukavampi kuin hävitä. Pelaajapolku on siis aivan alussa. Tästähän se pelaajaura kuitenkin starttaa. Ja 10-11 vuotiaisista löytyy jo hyviä pelaajia.

Pallo siis pyörii Akaassa varmasti yli 300:n pelaajan voimin. Kenttien laidoille löytyy tilaa myös vahvoille kannatusjoukoille. Futis on kivaa!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?