Akaalaisten jalkapallojoukkueiden määrä putoaa alkavalla kaudella viime vuodesta

Jalkapallokausi alkaa jälleen monissa ikäluokissa ja sarjoissa. Kuva: Tarja Antola

Jalkapallo alkaa sarjapelien osalta toden teolla pyöriä Akaan kentillä huhtikuun lähestyessä loppuaan.

Sarjapelit Toijalassa TP-49 Areenalla aloittivat P12 Kakkosessa Toijalan Pallo-49 ja LeKi-futis. Tiistaina 9. huhtikuuta käydyssä ottelussa voitto matkasi Lempäälään.

Perjantaina 12. huhtikuuta Areenalla kohtasivat miesten Nelosessa Kylmäkosken Veikot ja FC Lasten Urheiluyhdistys. Tamperelainen vierasjoukkue oli parempi maalein 1-3. Veikkojen maalista vastasi Vihtori Sormunen. Toijalan Pallo-49 ja Veikot ovat tehneet farmisopimuksen, joka mahdollistaa ahneen hyökkääjän ”Vikin” käytön myös näissä Veikkojen peleissä.

25 joukkuetta Akaasta

Akaasta tämän vuoden jalkapallokauteen osallistuu 25 joukkuetta, jossa on pudotusta viime kaudesta seitsemän joukkueen verran. Juniorijoukkueita on nyt 21, joista tyttöjoukkueita on neljä. Junioreiden vanhin ikäryhmä on P13-joukkue Kakkosessa. Viime kauden vanhin ikäryhmä, eli 17-vuotiaat pojat, on hajaantunut lähialueen aikuisjoukkueisiin.

Huomioitava on myös naisjoukkueen puuttuminen vallan. TP-49 naiset taistelivat pitkään olemassaolostaan, mutta nyt kokoonpanovaikeudet olivat liian suuria. Naisten Nelosessa pelaavissa Iittalan Pallossa ja Urjalan Palloseurassa pelaa nyt akaalaisista muutama.

Viialan Peliveikot pelaavat alkavalla kaudella viime vuoden tapaan miesten Kutosessa.