TSOP ja OP Akaa lahjoittavat kesätyöpaikkoja nuorille

Osuuspankki Akaa lahjoittaa 15-17 -vuotiaille nuorille kymmenen kahden viikon mittaista kesätyöpestiä, joista maksetaan palkatuille nuorille 500 euroa.

OP Akaa kehottaa nuoria etsimään itselleen työnantajayhdistyksen, joka voi olla esimerkiksi urheiluseura, museo, partio tai jokin muu yleishyödyllinen toimija. Sopivan yhdistyksen löydyttyä nuoren tulee pyytää yhdistyksen edustajaa tekemään vapaamuotoinen hakemus ja lähettämään se sähköpostitse osoitteeseen akaan.seudun@op.fi. Hakemukset tulee toimittaa 31. maaliskuuta mennessä. Yhdistykset vastaavat työnantajan velvollisuuksista ja palkan sivukuluista.

Pankinjohtaja Jere Hakala kertoo OP Akaan olevan kesätyötempauksessa mukana kolmatta kertaa.

– Olemme saaneet edellisiltä vuosilta tästä erittäin hyviä kokemuksia ja yhdistyksiltä on tullut paljon kiitosta. Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden tienata rahaa ja myös oppia käyttämään sitä, Hakala toteaa.

Tampereen Seudun Osuuspankki lahjoittaa 40 kesätyöpaikkaa

Myös Tampereen Seudun Osuuspankki lahjoittaa toimialueensa yhdistyksille 40 nuoren 500 euron arvoiset kesätyöpalkat kesällä 2016.

Pankki toteuttaa kampanjan nyt jo toisen kerran viimevuotisten hyvien kokemusten kannustamana.

– Kun taloudellinen aika on tiukka, ovat kesätyöpaikat kiven alla. Vielä syvemmällä piilossa ovat työt, joihin otetaan alaikäisiä nuoria. He jos ketkä kuitenkin tarvitsisivat työkokemusta. Työtodistus on käyntikortti tuleviin työpaikkoihin. Lisäksi nuori oppii työelämän pelisääntöjä ja taloustaitoja. Itse tienattu raha on arvokasta, ja on hienoa suunnitella sen käyttöä, perustelee toimitusjohtaja Mikko Rosenlund lahjoitusta.

Käytännössä kesätyöt tehdään yleishyödyllisissä yhdistyksissä, kuten urheiluseuroissa, luonnonsuojelu-, vanhainkoti- tai kyläyhdistyksissä. Nyt pankki etsii sopivia yhdistyksiä koko toimialueeltaan, joka kattaa myös Akaan Viialan.

– Haastamme yhdistyksiä miettimään, mikä olisi sellainen tehtävä, jota 15–17-vuotias nuori voisi tehdä kaksi viikkoa kesä–elokuussa. Sopivia hommia voisivat olla vaikka kesäkerhon apuohjaaja, kahvitus ja lipunmyynti tai vaikka hoito- ja kunnossapitotoimet, Rosenlund antaa esimerkkejä.

Yhdistykset voivat täyttää hakulomakkeen osoitteessa op.fi/tampere 27. maaliskuuta mennessä. Pankki valitsee hakemusten joukosta yhdistykset, joille lahjoitus myönnetään.

– Yhdistykselle itselleen jäävät maksettavaksi vain lakisääteiset palkan sivukulut, jotka alaikäisellä nuorella ovat varsin edulliset. Luonnollisesti jokainen työnantaja huolehtii myös muista työnantajavelvoitteista. Niistä aiheista järjestämme infotilaisuuden 11. maaliskuuta.

Kesätyöpaikat julkaistaan 18. huhtikuuta osoitteessa op.fi/tampere, jolloin nuoret pääsevät jättämään hakemuksia haluamiinsa työpaikkoihin. Nuorten hakuaika päättyy 29. huhtikuuta, jonka jälkeen yhdistykset valitsevat työntekijänsä. Ennen kesätöiden alkua järjestetään infotilaisuus nuorille, jolloin kerrotaan heidän oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan työntekijänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?