Jaana Majaniemi luotsaa TSOP:n konttoria Viialassa

Jaana Majaniemi arvelee viettävänsä jatkossa yhden päivän viikossa Viialan-konttorissa.

Jaana Majaniemi arvelee viettävänsä jatkossa yhden päivän viikossa Viialan-konttorissa.

Jaana Majaniemi on päämäärätietoinen nainen. Hän päätti tradenomiksi opiskellessaan hakeutua harjoitteluun pankkiin, vaikka opinto-ohjaaja sanoi, etteivät pankit ota harjoittelijoita. Tästä sisuuntuneena hän meni pankkiin puheille niin tarmoa täynnä, että harjoittelupaikka varmistui samalla käynnillä.

Sillä tiellä Majaniemi on edelleen. Hän palasi vuoden alussa perhevapaalta ja aloitti työn Tampereen Seudun Osuuspankin konttorinjohtajana Viialassa, Lempäälässä ja Vesilahdella. Ennen perhevapaata hän toimi konttorinjohtajana Lempäälässä.

Reilun vuoden ikäisen Jimi-pojan äiti ehti jo kaivata takaisin töihin kotona ollessaan. Kolmen eri konttorin haltuun ottaminen vaatii kuitenkin tarkkaa ajanhallintaa, vaikka Viialan- ja Vesilahden-konttorit olivatkin Jaana Majaniemelle jo aiemmin tuttuja hänen tuurattuaan tarpeen vaatiessa silloista konttorinjohtajaa.

– Töiden suunnittelu ennalta on tärkeää, jotta asiat pysyvät kasassa. Työpäiväni hakevat vielä muotoaan, mutta todennäköisesti tulen olemaan Viialan-konttorissa päivän viikossa, Majaniemi miettii.

Monipuolinen kokemus konttorinjohtajan valttina

Jyväskylästä kotoisin oleva Majaniemi työskenteli uransa alussa Mikkelissä ja muutti Tampereelle vuonna 2004 perhesyistä.

Työuralle mahtuu monia eri tehtäviä pankissa. Konttorinjohtajan työt Lempäälässä alkoivat vuonna 2009.

Konttorinjohtajan toimenkuva on laaja. Esimiehen roolissa Majaniemi tukee konttorin työntekijöitä ja on tarvittaessa mukana asiakasneuvotteluissa. Myös ulospäin näkyminen on tärkeää. TSOP järjestää erilaisia tapahtumia, joista ehkä näkyvin on perinteiset Hippo-hiihdot.

Monipuolinen kokemus alalta on auttanut Jaana Majaniemeä konttorinjohtajan työssä. Hän tuntee hyvin pankin arkipäivän toiminnot.

– Töiden priorisointi on helpompaa, kun alalta on laaja kokemus.

Majaniemi suoritti töiden ohessa MBA- eli Master of Business Administration -opinnot vuonna 2007.

 Osuuspankin leima otsassa

Pankkialalla Majaniemeä kiinnosti alunperin ajatus haasteellisesta työstä, jossa saa olla mukana mahdollistamassa isojakin asioita ihmisten elämässä.

– Perhevapaalla ollessani mietin, että konttorinjohtajan työ on juuri sitä, mitä haluan tehdä jatkossakin. Siinä on paljon vastuuta, ja pääsen vaikuttamaan asioihin. Olen ehdottomasti omalla alallani.

Konttorinjohtaja muutti perheineen Tampereelta Lempäälään vuosi sitten. Hän vertailee työtä pankin pääkonttorissa Tampereella sekä kuntakonttoreissa.

– Kun suljin pankin oven perässäni Tampereella, minua ei tunnistettu kadulla. Pienemmillä paikkakunnilla pankissa asiointi henkilöityy enemmän toimihenkilöihin. Täällä minulla on koko ajan Osuuspankin leima otsassani, mutta se on vain hyvä asia, Jaana Majaniemi naurahtaa.

Hän on tyytyväinen siihen, että on pystynyt koko työuransa ajan siirtymään paikasta toiseen saman pankin sisällä. Kaikkiaan hänellä on takanaan 14 vuotta Osuuspankin palveluksessa.

Vapaa-ajallaan Majaniemi harrastaa liikuntaa ja ulkoilua, mutta vakijumpat on pitänyt toistaiseksi jättää jäähylle aikapulan vuoksi. Harrastuksiin kuuluu myös Nuorkauppakamaritoiminta.

Jaana Majaniemeä auttaa alkuun kolmen konttorin haltuunotossa Tuomo Smått, joka on ollut tähän asti vastuussa niistä. Hän jää isyysvapaalle kevättalveksi perehdytettyään seuraajansa tehtäviin. Tämän jälkeen Smått siirtyy muihin tehtäviin pankin pääkonttoriin Tampereelle, mutta tehtävien laadusta hän ei kerro tässä vaiheessa tarkemmin.

Jaana Majaniemi arvelee viettävänsä jatkossa yhden päivän viikossa Viialan-konttorissa.

Jaana Majaniemi arvelee viettävänsä jatkossa yhden päivän viikossa Viialan-konttorissa.

Jaana Majaniemeä perehdyttää kolmen konttorin haltuun ottoon Tuomo Smått, joka jää isyyslomalle kevättalveksi ennen siirtymistään toisiin tehtäviin.

Jaana Majaniemeä perehdyttää kolmen konttorin haltuun ottoon Tuomo Smått, joka jää isyyslomalle kevättalveksi ennen siirtymistään toisiin tehtäviin.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?