Tampereen Seudun Osuuspankki lahjoittaa taas 40 kesätyöpaikkaa

Lumi Otsamo, 17, sai viime vuonna kesätyöpaikan Tampereen Seudun Osuuspankin tukemana tamperelaisyhdistyksen kautta. Lumi työskenteli Ravintola Peurankellossa asiakaspalvelutehtävissä. Palkka meni viimeistä killinkiä myöten säästöön. Kuva: OP

Tampereen Seudun Osuuspankki lahjoittaa toimialueensa yhdistyksille 40 nuoren kesätyöpalkat kesällä 2017 yhteiskuntavastuun merkeissä. Lahjoituksen arvo on yhteensä 20 000 euroa. Pankki toteuttaa kampanjan nyt jo kolmatta kertaa.

– Alaikäisille nuorille sopivat kesätyöpaikat ovat tunnetusti kiven alla. Aktiiviset nuoret kuitenkin haluavat työkokemusta ja kaipaavat kesäksi tekemistä – ja tietysti sitä omaa rahaakin, perustelee toimitusjohtaja Mikko Rosenlund Tampereen Seudun Osuuspankin lahjoitusta.

Rosenlundin mukaan työtodistus on käyntikortti tuleviin työpaikkoihin. Lisäksi nuori oppii työelämän pelisääntöjä ja taloustaitoja.

– Itse tienattu raha on arvokasta, ja on hienoa suunnitella sen käyttöä.

Pankki toteutti tempauksen ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten. Tuolloin työpaikkoja lahjoitettiin pankin 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 90 kappaletta. Osa lahjoituksen saaneista yhdistyksistä innostui palkkaamaan useammankin heille hakeneen nuoren, kun työnantajavelvoitteet olivat tulleet tutuiksi.

Pankki etsii yhdistyksiä myös Viialasta

Käytännössä kesätyöt tehdään yleishyödyllisissä yhdistyksissä, kuten urheiluseuroissa, luonnonsuojelu-, vanhainkoti- tai kyläyhdistyksissä. Nyt pankki etsii sopivia yhdistyksiä koko toimialueeltaan, joka kattaa Tampereen lisäksi Akaan Viialan, Hämeenkyrön, Karkun, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven.

–  Haastamme yhdistyksiä miettimään, mikä olisi sellainen tehtävä, jota 15–17-vuotias nuori voisi tehdä kaksi viikkoa kesä-elokuussa. Sopivia hommia voisivat olla vaikka kesäkerhon apuohjaaja, kahvitus ja lipunmyynti tai vaikka hoito- ja kunnossapitotoimet, Rosenlund antaa esimerkkejä.

Yhdistykset voivat täyttää hakulomakkeen osoitteessa uusi.op.fi/web/op-tampere 26.3. mennessä. Pankki valitsee hakemusten joukosta yhdistykset, joille lahjoitus myönnetään. Rahaa on jaossa yhteensä 20 000 euroa, eli yhden nuoren palkka on 500 euroa.

–  Yhdistykselle itselleen jäävät maksettavaksi vain lakisääteiset palkan sivukulut, jotka alaikäisellä nuorella ovat varsin edulliset. Luonnollisesti jokainen työnantaja huolehtii myös muista työnantajavelvoitteista. Niistä aiheista järjestämme infotilaisuuden 9.3., Mikko Rosenlund kertoo.

Työpaikat julkaistaan huhtikuussa

Kesätyöpaikat julkaistaan 18.4. osoitteessa uusi.op.fi/web/op-tampere, jolloin nuoret pääsevät jättämään hakemuksia haluamiinsa työpaikkoihin. Nuorten hakuaika päättyy 30.4., jonka jälkeen yhdistykset valitsevat työntekijänsä. Ennen kesätöiden alkua järjestetään infotilaisuus nuorille, jolloin kerrotaan heidän oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan työntekijänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?