Markkinaoikeus kumosi kaupungin hankintapäätöksen

Markkinaoikeus on kumonnut Akaan kaupunginhallituksen maaliskuussa 2015 tekemän hankintapäätöksen, joka koski veteraanien tuettua kotikuntoutusta 1.4.2015–31.3.2018. Kaupunginhallitus valitsi tuolloin veteraanien tuetun kotikuntoutuksen antajaksi Kuntoaskel Oy:n, mutta hankintaa koskevaa sopimusta ei ole allekirjoitettu.

Päätöksestä valitti Pirkanmaan Kotikuntoutus, jonka kaupunginhallitus sulki pois tarjouskilpailusta. Kaupunginhallituksen mukaan Pirkanmaan Kotikuntoutuksen lähihoitajan työkokemuksen pituus ei täyttänyt vähimmäisvaatimusta. Hankintapäätöksen kumonneen markkinaoikeuden mukaan kaupungin tarjouspyyntö oli epäselvä ja tulkinnanvarainen juuri veteraanikuntoutuksen tukihenkilön ammatillisten pätevyysvaatimusten osalta.

Markkinaoikeus kieltää hankintapäätöksen täytäntöönpanon 50 000 euron sakon uhalla. Lisäksi Akaan kaupunki joutuu korvaamaan valittajan reilun 1300 euron oikeudenkäyntikulut.

Akaan kaupunginhallitus käsitteli markkinaoikeuden päätöstä eilisessä kokouksessaan. Kaupunginjohtaja esityksenä oli, että kaupunginhallitus oikeuttaa perusturvajohtajan päättämään hankinnasta uuden tarjouskilpailun perusteella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?