Kyläpäällikkö Susanna Saxbergille kunniakirja mielenterveysseuralta

Akaan seudunmielenterveysyhdistyksen puheenjohtaja Anna-Kaisa Korpela luovutti kunniakirjan Susanna Saxbergille. Seuran sihteeri Hanna Yoagaswaran onnitteli kukkasin.

Akaan seudun mielenterveysseuran puheenjohtaja Anna-Kaisa Korpela luovutti kunniakirjan Susanna Saxbergille. Seuran sihteeri Hanna Yoagaswaran onnitteli kukkasin.

Akaan seudun mielenterveysseura myönsi kunniakirjan Viialan kyläpäällikölle Susanna Saxbergille. Kunniakirja myönnetään kiitoksena vapaaehtoistoiminnasta mielenterveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tunnustusta perustellaan sillä, että kyläpäällikkö on toiminnallaan edistänyt aitoa yhteisöllisyyttä rakentamalla akaalaisille pienempiä ja suurempia kohtaamispaikkoja. Näitä ovat erilaiset yhteisön jäsenistä muodostuneet pienverkostot sekä yhtenä esimerkkinä vuosittainen vetovastuu Viialan markkinoista.

– Ansiokas ja sitkeä työ Viialan kyläpäällikkönä on ollut arvo koko Akaalle. Susannan työ on ollut toisaalta hyvin näkyvää mutta samaan aikaan hiljaista lähimmäisyyttä ilman oman edun tavoittelua. Hänen lämmin ja huumorintajuinen persoonansa on tuonut valtavasti iloa ja valoa ihmisten elämään, lausui seuran puheenjohtaja Anna-Kaisa Korpela torstaina 26. marraskuuta luovuttaessaan kunniakirjan.

Tunnustus myönnettiin nyt viidettä kertaa.

Kotoa saatu oppi

Susanna Saxberg on toiminut Viialan kyläpäällikkönä vuodesta 2008 lähtien. Hänet valittiin luottamustehtävään Pirkan Helmen, Viialan Yrittäjien ja Akaan Seudun yhteisessä projektissa. Kolmesta ehdokkaasta valittiin Saxberg Viialan kirjastossa pidetyssä yleisöäänestyksessä.

Huomionosoitus liikuttaa naisen kyyneliin.

– Saamani huomionosoitus tuntuu juuri nyt erityisen tärkeältä ja yllättävältä. Olen otettu ja onnellinen. On todella lämmittävää, liikuttavaa ja kannustavaa saada tällainen tunnustus sekä näkyvästä toiminnasta yhteisön hyväksi että perheemme yleisestä toimintatavasta, kyläpäällikkö sanoo.

Hän kertoo saaneensa kotoaan kasvatuksen, että tarvitsevalle voi antaa vaikka paidan päältään. Samaan ajattelumalliin kyläpäällikkö on kasvattanut myös omat lapsensa.

Saxberg on tarvinnut itsekin apua elämän kolhuissa. Iso apu on tullut vapaaehtoisten tukiverkostoista.

Nykyajan taloudelliset haasteet vaikuttavat myös ihmisten hyvinvointiin.

– Ihmiset uupuvat, masentuvat, murtuvat, jäävät yksin. Nyt jos koskaan meidän pitää auttaa naapuria, ystävää ja yhteisön jäseniä. Tarvitaan meitä jokaista ottamaan kaveria kädestä ja tarjoamaan apua, Saxberg muistuttaa.

– Joulu tulee, ja oma lahjatoiveeni on, että se joulun alla heräävä auttamisen, välittämisen ja lahjoittamisen henki kantaisi läpi vuoden.

48Kyläpäällikön kunniakirja 3 48Kyläpäällikön kunniakirja 2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?