Valkeakoski-opisto nimesi akaalaisen vuoden aikuisopiskelijaksi

Marjaliisa Palasmaasta on kiva luoda kaunista

Marjaliisa Palasmaa palkittiin kunniakirjalla ja kukin Toijalan kutomon tiloissa keskiviikkona. Palasmaalla on päällään itse tehty liivi, jonka pitsikankaan hän on värjännyt. Alla on villavuori, jonka hän on värjännyt sekä huovuttanut. Myös  kaula- ja korvakorut ovat palkitun kädenjälkeä.

Marjaliisa Palasmaa palkittiin kunniakirjalla ja kukin Toijalan kutomon tiloissa keskiviikkona. Palasmaalla on päällään itse tehty liivi, jonka pitsikankaan hän on värjännyt. Alla on villavuori, jonka hän on värjännyt sekä huovuttanut. Myös kaula- ja korvakorut ovat palkitun kädenjälkeä.

Valkeakoski-opisto on valinnut vuoden aikuisopiskelijaksi Marjaliisa Palasmaan Akaasta ja Mari Aallon Urjalasta. Valinnan teki opiston päätoiminen henkilökunta. Valinnassa haluttiin tänä vuonna huomioida uusimpina opiston toimintaan liittyneet Akaa ja Urjala.

Marjaliisa Palasmaa Viialasta on aktiivinen opistolainen.  Viimeisen viiden vuoden aikana hän on ollut mukana 19:llä kurssilla. Erityisesti hän on osallistunut kädentaitojen kursseille, mutta myös kieliopintoihin. Tällä hetkellä Palasmaa käy kudonnassa, keramiikassa sekä kädentaitopajassa Urjalassa.

Valintaperusteiden mukaan Marjaliisa Palasmaa on osoittanut halua oppia ja kehittyä kaikissa elämän vaiheissa ja vahvistaa omalla toiminnallaan yhteisöllisyyttä ja innostaa muitakin omaehtoiseen oppimiseen ja harrastamiseen. Palasmaa on osallistunut myös tunnollisesti vuosittaisen kädentaitojen näyttelyn pystyttämiseen ja valvontaan.

Tammenterhoista matkamuistoja

Vuonna 2003 Viialaan muuttanut Palasmaa kertoo lähteneensä mukaan paikalliseen opistotoimintaan viisi vuotta sitten käytyään katsomassa opiston opettajien näyttelyn Laaksolassa.

– Näyttely oli monipuolinen. Ihastuin aivan kauheasti, Marjaliisa Palasmaa muistelee.

Käsitöitä hän on tehnyt koko ikänsä. Varhaisimmat muistot ovat noin 65 vuoden takaa, kun Palasmaa alle kouluikäisenä teki matkamuistoja yhdistämällä karhulangalla kolme tammenterhoa.

Valkeakoski-opiston tekstiilityön opettaja Riitta AlaKrekolan mukaan Marjaliisa Palasmaa on myös taitava materiaalien kierrättäjä ja toteuttaa hyvin ajatusta siitä, että luovuus vaatii rohkeutta luopua varmuudesta.

– Kun menin tilkkutyökurssille, en tehnyt patalappua, vaan tein ensimmäisenä työnäni parisängyn peiton, Palasmaa kertoo.

Marjaliisa Palasmaa haluaa tehdä ennen kaikkea käsitöitä, jotka päätyvät käyttöön.

– Tekeminen on minulle ajankulua. Ja on  kiva luoda kaunista.

Omin käsin syntyneet työt näkyvät myös palkitun kotona. Tuttu onkin todennut, että sanonta kotini on linnani kuuluu Palasmaan kohdalla kotini on galleriani.

Marjaliisa Palasmaa palkittiin kunniakirjalla ja kukin Toijalan kutomon tiloissa keskiviikkona. Palasmaalla on päällään itse tehty liivi, jonka pitsikankaan hän on värjännyt. Alla on villavuori, jonka hän on värjännyt sekä huovuttanut. Myös  kaula- ja korvakorut ovat palkitun kädenjälkeä.  43aikuisopiskelijamarjaliisapalasmaa1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?