Mummu ompeli suosikkipennut ja vanhat verhot tilkkupeittoon – Opistossa kierrätettiin jo ennen kuin sanaa oli keksitty

Kolmevuotiasta LumiAuroraa odottaa mieluinen yllätys Viialan-mummulta. Tuija KujaKyyny on tehnyt tytölle kansalaisopiston Tuunaa tilkuista ja kankaista -ryhmässä tilkkupeiton, jossa esiintyy Lumi-Auroran fanittaman Ryhmä Haun koirahahmot.

– Tämä menee peitoksi Lumi-Auroran sänkyyn. Sen on tarkoitus jäädä meille, jos tyttö ei tee siitä kauppoja ja viekin sen mukanaan, Kuja-Kyyny kertoo.

Peittoon on päätynyt tilkkuja myös Kuja-Kyynyn vanhoista, 70-luvun verhoista ja itse värjäämistä kankaista.

– Siinä on kaikenlaista.

Opettaja Pirkko Metson mukaan tilkkuryhmässä on kierrätystä harrastettu jo pitkään.

– Täällä on kierrätetty, ennen kuin sellaista sanaa olikaan, Metso toteaa.

Tilkkupeitto on yksi Valkeakoski-opiston Akaan-kevätnäyttelyn töistä. Taito- ja taideaineiden näyttely on esillä Kulttuuritalo Laaksolassa viikonloppuna 6.–7.4. kello 11–16 ja arkena kello 15–18. Näyttely päättyy torstaina 11.4.

Tuija Kuja-Kyyny (oik.) on tehnyt kolmevuotiaalle Lumi-Auroralle tilkkupeiton, jossa seikkailevat myös tytön suosikkikoirat Ryhmä Hau. Tilkkupeitto on syntynyt Pirkko Metson opettamassa Tuunaa tilkuista ja kankaista -ryhmässä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.