Valkeakoski-opiston kursseilta saa iloa elämään

Jaana Hokkanen osallistui kesäkuun alussa Arvo Ylpön koululla järjestetylle kankaan kuvioinnin kesätyöpajalle. Työpajalla Jaana värjäsi kankaita muun muassa taittelutekniikalla.

Valkeakoski-opiston syyskausi on pyörähtämässä käyntiin. Opiston rehtorin Reeta Tenholan mukaan Akaassa opiskellaan ahkerasti, joten jos kurssit kiinnostavat, ei ilmoittautumisen kanssa kannata viivytellä.

–  Akaa on oppilaitoksemme helmipaikka. Ihmiset ovat aktiivisia eikä Akaassa tarvitse yleensä perua kursseja. Netistä Valkeakoski-opiston sivuilta voi käydä katsomassa milloin oman kurssin ilmoittautuminen avautuu. Jos kurssille ei mahdu, kannattaa sinne silti ilmoittautua, sillä peruutus- tai lisäpaikkoja voi hyvinkin tulla.

Osalle kursseista voi ilmoittautua internetissä sekä puhelimitse pitkin kesää, mutta suosituimmille kursseille ilmoittautuminen alkaa vasta 7.8. jälkeen. Ilmoittautumisen avautumisajankohta näkyy kunkin kurssin kohdalla Valkeakoski-opiston sivuilla internetissä.

–  Nettisivuilta löytyy kursseja kunnan kautta ja ainealueittain. Hakukentän kautta voi hakea kursseja muun muassa opettajan ja opetuspaikan nimellä. Netissä voi myös ilmoittautua kursseille. Meille voi toki myös soittaa asiakaspalvelunumeroon asiakaspalveluaikoina ja kysyä neuvoja tai ilmoittautua, Tenhola opastaa.

Rehtori kertoo, että Valkeakoski-opiston koulutuksen suunnittelijoihin voi ottaa yhteyttä, mikäli mieleen tulee kurssi, jota ei opiston valikoimassa vielä ole.

–  Nettisivujen palautelomakkeen kautta tulee paljon toiveita. Aina parempi, jos jonkin kurssin toivojia olisi pieni porukka.

Valkeakoski-opisto näkyy myös 21.8. klo 10–12 Toijalan torilla sekä 7.9. kello 9–14 Hunajatorilla. Tapahtumissa voi ilmoittautua kursseille ja tulla juttelemaan opiston henkilökunnalle.

Aune Kivi osallistui kankaan kuvioinnin kesätyöpajalle kolmatta kertaa. Aunen mukaan harrastus vie mennessään.

Opintosetelillä alennusta kurssin hinnasta

Valtio tukee maahanmuuttajien, oppimisvaikeuksia kokevien ja senioriväestön opintoja opintoseteliavustuksella. Valkeakoski-opiston kurssit, joiden hinnassa on opintosetelialennus, on merkitty ohjelmaan. Opintosetelikursseja ovat muun muassa tietokonekurssi aloittelijoille, tuolijumppa ja hyväntuulen käsityöpaja.

– Jos kuuluu kohderyhmään,  voi kurssille osallistua alennetulla hinnalla. Työttömät ja Kelan takuueläkettä saavat puolestaan voivat osallistua yhdelle kurssille ilmaiseksi.

Reeta Tenhola rohkaisee kaikkia opiskelusta kiinnostuneita lähtemään kursseille mukaan. Pääsyvaatimuksia tai korkeita kynnyksiä ei ole ja kursseilta löytää seuraa ja iloa elämään.

–  Itä-Suomen yliopiston professori Jyri Mannisen mukaan kansalaisopiston aikuisopiskelijan sote-kulut ovat yli puolet pienemmät kuin muun väestön. Kansalaisopistossa opiskelu siis todistettavasti lisää hyvinvointia. Meidän kursseillemme ovat lämpimästi tervetulleita sekä pidemmälle harrastaneet että vasta-alkajat.

Valkeakoski-opiston kurssiesite on noudettavissa 7.8. lähtien Akaan pääkirjastosta, Viialan kirjastosta, opiston palvelupisteestä Huvikummusta, K-supermarket Akaasta, K-Market Maukkaasta, Toijalan ja Viialan S-marketeista, Tokmannilta ja Kylmäkosken lehtienlukupisteestä. Opiston lehteä ei enää jaeta postilaatikkoon.

Kankaan kuvioinnin kesätyöpajalla synytyi upeita ja persoonallisia kankaita.

Valkeakoski-opiston käsityökursseilla oppii muun muassa loihtimaan tylsästä lakanasta upean ja värikkään.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?