Harmonikkataiteilija Mika Väyrynen konsertoi Akaassa

Mika Väyrynen on pitänyt satoja konsertteja Suomessa, muualla Euroopassa ja Aasiassa.
Mika Väyrynen on pitänyt satoja konsertteja Suomessa, muualla Euroopassa ja Aasiassa.

Harmonikkataiteilija Mika Väyrynen esiintyy Akaan kirkossa sunnuntaina 18.10. kello 18. Konsertissa kuullaan Johann Sebastian Bachin, Aulis Sallisen, Edvard Griegin, Paavo Korpijaakon  ja Camille SaintSaensin sävellyksiä sekä suomalaisia kansanlauluja.

Satoja konsertteja Suomessa, muualla Euroopassa ja Aasiassa soittanut Mika Väyrynen aloitti konserttiuransa 1980-luvun puolessa välissä. Hän on sittemmin esiintynyt lähes jokaisen suomalaisen orkesterin solistina sekä monilla musiikkifestivaaleilla ympäri maailman. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt lukuisten maailmanluokan taiteilijoiden kanssa.

Mika Väyrysen ohjelmisto on laaja. Se kattaa kymmeniä soolo-ohjelmistoja, runsaasti kamarimusiikkia ja suurimman osan merkittävistä harmonikkakonsertoista.

Levytyksiä Väyrysellä on syntynyt kolmattakymmenettä.  Hänen viimeisin levynsä on uunituore Danse Macabre. Mika Väyrynen on soittanut useiden merkittävien teosten maailman ensilevytykset.

Väyryselle ovat teoksia kirjoittaneet ja omistaneet muun muassa Jouni Kaipainen, Paavo Korpijaakko, Olli Kortekangas, Anatoli Kusjakov, Kirmo Lintinen, Pasi Lyytikäinen, Pehr-Henrik Nordgren, Juhani Nuorvala, Bogdan Precz, Kari Rydman, Aulis Sallinen ja Erkki-Sven Tüür.

41MikaVäyrynen2