Timo Leivon Baron De Rive voitti Vermossa

Jos ravihevonen parantaa joka kilpailussaan ja on aina ykkönen, sen täytyy olla lahjakas. Akaalaisen Timo Leivon nelivuotias ruuna Baron De Rive oli keskiviikkona Vermossa kolmatta kertaa tositoimissa. Systeemi oli yksinkertainen: Timo Leivo ajoi ruunansa lähtökiihdytyksessä kärkeen eikä päästänyt muita ohitseen.

Taktiikka päti Vermossakin, vaikka kylmäkoskelaisen lämminverisen kupeelle viime metreillä pyrki kovasti Ari Moilasen Luxorious Lord. Leivon hevonen voitti ennätyksellään 16,5a, ja Moilasen ajokille merkittiin kymmenyksen hitaampi kilometriaika. Kärkikaksikon taakse kauas jäi kolmanneksi linjalle ehtinyt Hannu Torvisen Callela Edward (17,2a).

Timo Leivo kilpailee tällä hetkellä kolmella hevosella: Hillbilly Hildalla, Don Mauriziolla ja Baron De Rivella. Tallin huippumenestyjä Jaqueline Mon Ami on ollut radalla viimeksi joulukuussa.

Timo Leivo on ajanut voiton tänä vuonna viidessä kisassa kahdestakymmenestä. Vaikka moni olisi polleaa tuollaisesta menestyksestä, voittoprosentti 25 on miehelle vaatimaton, sillä viime vuonna voittoprosentti oli 46 ja edellisvuonna peräti 48. Se tarkoitti sitä, että 27 startista ykkösiä tuli 13. Luvut todistavat sen, mistä yleisesti sanotaan: Leivo tuo hevoset kilpailuihin vain huippukuntoisina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?