Luoman ja Leivon hevoset ennätyksillään kakkosia

Pauli Luoma jatkoi Add a Lil Zetillä mukavaa kevättään maanantaina Forssan kakkostilalla. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Pääsiäisenä järjestettiin poikkeuksellisesti kahdet T765-ravit. Jälkimmäisissä maanantaina Forssassa akaalaiset ravurit ottivat kaksi komeaa kakkossijaa.

Pauli Luoman omistama, valmentama ja ajama nelivuotias ruotsalaistamma Add a Lil Zet otti neljännessä kilpailussaan toisen voittonsa ja teki sen uudella ennätysajallaan 15,9a. Ruotsin-tuonti etenee pitkin harppauksin, sillä edellisessä kisassa Turussa maaliskuun lopulla syntyi varhempi ennätys 17,3a.

Timo Leivon tallissa Kylmäkoskella ovat virukset jyllänneet siihen tahtiin tänä talvena, että kaluston kilpailuttaminen on ollut vähän niin ja näin. Nyt Forssan Pilvenmäellä pilven raosta paistoi aurinko edellisen kerran maaliskuun ensimmäisenä päivänä startanneelle Jori Pollealle. Leivo ajeli kärjen takana toisessa ja kolmannessa parissa ulkona, ja kirikierroksella päästi seitsemänvuotiaan ruunansa tosissaan vaihtamaan maisemaa. Jori Pollea kiitti ja kiisi, mutta karkuun päässyttä Mopolilyä (29,9a) Joihurin poika ei tavoittanut. Jori Pollea otti kunniakkaan kakkospaikan ennätyksellään 30,0a.

Timo Leivon lämminverisistä tammatähdistä toinen, Hillbilly Hilda, ei vieläkään ollut takavuosien itsensä ja jäi Forssan tammalähdössä laukan rikkoman juoksun jälkeen takamatkalta startanneena yhdeksänneksi ajalla 15,1.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?