Jori Pollea ennätyskunnossa

Timo Leivon Jori Pollea piti lähes vuoden tauon ja on nyt kolmessa tämän kauden kilpailussaan mennyt selvästi eteenpäin.

Akaalaisen Timo Leivon suomenhevosruuna Jori Pollea sotkeutui keskiviikkona 15.8. Vermossa ensimmäisessä kaarteessa laukalle ja jäi koko lauman viimeiseksi, mutta Joihurin ruunattu poika ei totaalisesti masentunut hankalasta saumasta, vaan kipusi lopulta viidenneksi ryhmäajoennätyksellään 29,0a. Ohjissa oli omistaja-valmentaja Leivo itse.

Teivossa tiistaina akaalaisen Jari Lauttalammin omistama ja Anna Kaakkurivaaran treenaama 12-vuotias Sirkan Sakari palveli hyvin raviratsastuslähdössä. Viivi Mattinen ohjasti satulasta Sirkan Sakarin montékisan kolmanneksi ajalla 30,2.

Sisukkaan sisu palkittiin Riihimäellä

Akaalaisen Unto Inkisen omistama ja valmentama 9-vuotias ravuritamma Sisukas ei ole mikään varsinainen voittokone, vaikka isänsä nimi onkin Voitokas. Ensimmäisen ykkössijansa Sisukas hankki Kokemäen juhannusraveista kesällä 2016. Sunnuntaina 19.8. tauluun pamahti toinen voitto, kun Antti Teivainen ohjasti tamman niukasti mutta riittävästi ykköseksi Riihimäellä kilometriajalla 31,9a.

Teivainen pääsi heti startista takarivin sisäradalta johtavan Synerin perään ja asettui sinne asumaan aina maalisuoralle saakka. Sata metriä ennen maalia Sisukas tuli Synerin kupeelle ja kiri lopulta niukasti edelle. Kisa oli Inkiksen tammalle 29:s ja voitto siis toinen.

Seuraavan kerran tamma on radalla Porin lounasraveissa ensi perjantaina.

Unto Inkinen (kuvassa) luovutti Riihimäellä ohjakset Antti Teivaiselle, joka ajoi tamman toisen voiton. Sisukkaan ohjissa Teivainen oli ensimmäistä kertaa