Sakalan tammalle seitsemäs kolmostila

Markku Sakala meni Turussa Stoneisle Noellella (2) sisärataa kupeelleen pyrkimässä Markus Rauhalan Abgaya ja sisäradalla perässä Peppi Paakkosen Ready Credit.

Kuusivuotias Stoneisle Noelle oli kilpaillut 32 kertaa ilman voittoa ja kakkossijoja. Kolmosia oli koossa ennen Turun perjantairaveja jo kuusi kappaletta. Nyt tuli akaalaisen Markku Sakalan tammalle seitsemäs kolmostila kilometriajalla 17,2a, joka jää vain yhden kymmenyksen Sakalan itse valmentaman ja ajaman lämminverisen ennätyksestä.

Seuraavan kerran Stoneisle Noelle kilpaili jo sunnuntaina Forssassa, mutta siellä laukan rasittamana valjakko oli vasta yhdeksäs.

Akaalainen Unto Inkinen kävi Forssassa huiman taistelun amatööriohjastajien SM-sarjassa kymmenvuotiaalla tammallaan Laguunilla. Normaaliraveista poikkeavasti myötäpäivään juostussa kisassa kolme valjakkoa tuli maaliviivalle melkein tasoissa. Voittajaksi saatiin Kim Åkerludin Lötens Elina, mutta toisesta tuli melkein tasapääjuoksu Inkisen Laguunin ja Petri Hirvosen Teilorin välillä. Maalikameran kuvan suurennoksesta näkee, että tulitikun paksuuden erolla Laguuni jäi kolmanneksi. Koko kärkikolmikko sai saman ajan 30,2a. Viides oli akaalaisen Timo Leivon Jori Pollea (30,6a).

Turussa Unto Inkisen Sisukas ravasi Antti Teivaisen ajamana neljänneksi ajalla 31,0.