Somessa koulun on väitetty olevan homeessa

Hirvialhon koulun ilmanvaihtojärjestelmää säädetään

Hirvialhon koulun ilmanvaihtojärjestelmää korjataan ja säädetään parhaillaan, ja pienten korjaustöiden on määrä valmistua tämän vuoden tai viimeistään alkuvuoden aikana.  Sekä Akaan vt. kiinteistöpäällikkö Juha Jalonen ja Hirvialhon koulun rehtori Anne Saari toteavat, että Facebookin suljetussa keskusteluryhmässä leimahtanut keskustelu ja väittämät Hirvialhon koulun sisäilmaongelmista laittoivat huoltotoimenpiteisiin vauhtia.

– Facebook-ryhmässä on otettu vahvasti jopa sellainen kanta, että Hirvialhon koulu olisi homekoulu, mutta minuun ei asiasta ole kukaan ollut yhteydessä, rehtori Anne Saari kertoo.

Akaan kouluja pitkään ja laajalti vaivanneet sisäilmaongelmat ovat Saaren mukaan aiheuttaneet sen, että kaupunki kuuntelee sekä käyttäjiä että oppilaiden vanhempia näissä asioissa nyt herkällä korvalla. Saari kiittelee myös yhteistyötä Akaan kiinteistöhuollon kanssa.

– Yhteistyömme Juha Jalosen ja koulun kiinteistöhuollosta vastaavan Kari Kaireniuksen kanssa on ollut alusta lähtien hyvää, ja nyt tehtävät toimenpiteet ovat sellaisia asioita, joista olen kirjannut ylös elokuusta lähtien.

Rehtorin mukaan ongelmia on ollut esimerkiksi kellarikerroksen kotitalousluokassa sekä joissakin muissa luokissa, joissa on ollut syksyn aikana kylmä.

Juha Jalonen sanoo, ettei koululla tehdyllä tarkastuskierroksella tullut esiin selkeitä ongelmia.

– Kierroksella todettiin, että joissakin tiloissa ilmanvaihto on riittämätöntä. En lähde lehdessä erittelemään, mitä jossakin yksittäisessä tilassa tehdään, Jalonen sanoo.

Hirvialhon korjaustyöt tehdään opetustyön lomassa, ja ilmanvaihtojärjestelmän säätöjen vaikutusten pitäisi olla Juha Jalosen mukaan nähtävissä viimeistään alkuvuodesta. Työt koululla urakoi Rakennus- ja korjauspalvelu Pentti Leinonen, eikä Jalonen osannut vielä tiistaina arvioida, kuinka paljon työt tulevat maksamaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?