Arvo Ylpön ylätalo tyhjennetään väistötilojen valmistuttua

Esikoululaiset siirtyvät päärakennukseen

Arvo Ylpön koulun esikoululaiset siirtyvät nykyisistä tiloistaan ylätalosta koulun päärakennukseen heti monitoimihallin remontin valmistuttua. Koulun kuudesluokkalaiset siirtyvät monitoimihallille rakennettaviin väistötiloihin. Nyt kuutosia opetetaan sekä koulun päärakennuksessa että Toijalan nuorisokeskuksessa.

Kuutosten muuton jälkeen päärakennukseen saadaan keskitettyä esikouluopetus ja esikoululaisten aamu- ja iltapäivähoito. Arvo Ylpön koulun rehtori Visa-Matti Vuoristo tiedotti asiasta esikoululaisten vanhemmille viime viikolla pitämässään vanhempainillassa.

Ylätalossa on kärsitty rehtorin mukaan erilaisista sisäilmaongelmaan viittaavista oireista, jotka vähentyivät hieman rakennuksen viimesyksyisen lattiakorjauksen ansiosta.

– Viime syksyn putkivuodon yhteydessä taloon uusittiin puolet alakerran lattioista, mutta toiselle puolelle ei ole tehty mitään. Rakennusta ei ole koskaan peruskorjattu, ja se on rakennettu muistaakseni vuonna 1936, rehtori selvittää.

Visa-Matti Vuoriston mukaan ylätalossa ei ole tehty sisäilmamittauksia Kätevän tavoin, mutta sinne on asennettu ilmanpuhdistuslaitteita.

– Toivomme, että näillä toimenpiteillä saamme koulun sisäilmaoireet ja ongelmat viimein hallintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?