Viialaan tulossa yhtenäiskoulu

Keskustan koulun ja Hirvialhon koulujen yhdistäminen hallinnollisesti 700–800 oppilaan yhtenäiskouluksi etenee. Akaan koulutuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle koulujen yhdistämistä yhtenäiskouluksi 1.8.2015 alkaen.

Yhtenäiskoulua suunnittelemaan sivistysjohtaja Jukka Oksa nimeää työryhmän, johon kuuluu koulun rehtoreiden lisäksi opettajajäseniä kummastakin koulusta.

Oksa pitää yhtenäiskoulua järkevänä, koska Hirvialhon ja Keskustan koulut sijaitsevat lähekkäin ja Hirvialholla on jo nyt ja myös jatkossa alakoululuokkia. Yhtenäiskoulussa koulujen aikataulujen, työjärjestysten, tilojenkäytön, oppilashuollon sekä yhteisten opettajien ja avustavan henkilökunnan työn suunnittelu olisi nykyistä joustavampaa. Suunnitelmien mukaan koulua johtaisi rehtori ja hänen apunaan toimisi apulaisrehtori.

Hirvialhon koulun rehtori Harri Rantala jää kesäkuussa eläkkeelle. Keskustan koulun rehtorina toimii Kaija-Leena Salovaara.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?