Viialan keskustassa amfetamiinipäissään ajellut ajokortiton mies tiesi ostaneensa varastetun traktorin reilusti alle markkinahinnan – Edellinen rattijuopumustuomio tuli kaksi vuotta sitten

Vuonna 1977 syntynyt ja viime vuosina Akaassa ja Urjalassa asunut mies on joutunut useamman kerran vastaamaan teoistaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Tuorein rikostuomio tuli 28. lokakuuta huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Teot tapahtuivat Akaassa tämän vuoden heinäkuussa.

Mies kuljetti henkilöautoa aamupäivällä 25.7. Torikadulla Viialassa käytettyään huumausainetta niin, että hänen veressään oli ajon jälkeen käytetyn huumausaineen vaikuttavaa ainetta tai sen aineenvaihduntatuotetta eli ainakin amfetamiinia, klonatsepaamia ja 7-aminoklonatsepaamia.

Urjalassa kirjoilla olevalla miehellä ei myöskään ollut vaadittavaa ajo-oikeutta. Hänelle tuomittiin 60 päiväsakkoa, joista kertyi maksettavaa 360 euroa.

Lisäksi hän joutuu korvaamaan valtiolle päihdetutkimuskustannukset 148 euroa ja suorittamaan rikosuhrimaksun 40 euroa.

Mies tunnusti esitutkinnassa kaikki tekonsa.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa lokakuun lopulla tuomittu mies ajoi Viialan Torikatua 25. heinäkuuta. Kuva: Mikko Peltoniemi

Kortitta ja huumeissa myös kesällä 2020

Kaksi vuotta aikaisemmin, lokakuussa 2020, sama mies tuomittiin niin ikään huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta sekä kahdesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Nämä teot tapahtuivat Tampereella ja Ylöjärvellä 15. ja 20. heinäkuuta.

Tuolloin mies oli ennen autolla ajamista käyttänyt huumausaineeksi luokiteltavaa lääkeainetta. Hänen veressään oli klonatsepaamia ja 7-aminoklonatsepaamia. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta.

Lisäksi mies oli laittomasti käyttänyt vähäisen määrän klonatsepaamia ja pitänyt laittomasti hallussaan omaa käyttöä varten vähäisen määrän huumausainetta eli 41 kappaletta Rivotril 2 mg -lääketabletteja.

Miehelle tuomittiin 50 päiväsakkoa, joista hänen tuloillaan kertyi maksettavaa 300 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan valtiolle päihdetutkimuskustannukset 178,69 euroa ja rikosuhrimaksu 40 euroa.

Mies tunnusti esitutkinnassa kaikki tekonsa.

Traktorikaupoista tuli kätkemisrikostuomio

Maaliskuussa 2022 sama, tuolloin 44-vuotias ja Akaassa kirjoilla ollut mies tuomittiin kätkemisrikoksesta 300 euron päiväsakkoihin. Rikosuhrimaksun suuruus oli tällä kertaa 80 euroa.

Tuomio tuli siitä, että mies oli syyskuussa 2021 tahallaan tai ainakin törkeästä huolimattomuudesta ottanut vastaan, käyttänyt ja pitänyt hallussaan rikoksella hankittua omaisuutta hankkiakseen itselleen hyötyä. Mies oli ostanut Urjalassa Wickr-sovelluksen kautta tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä Valmet 20 -traktorin, joka oli anastettu muutama päivä aikaisemmin.

Traktori oli noin 2000 euron arvoinen, ja mies maksoi siitä käteisellä 500 euroa tietoisena siitä, että traktori on saatu rikoksella ja traktori on ollut arvoonsa nähden alihintainen.

Poliisin esitutkinnassa mies kertoi ostaneensa traktorin, tienneensä hinnan alhaiseksi traktorin arvoon nähden ja tienneensä, että traktori on tullut myyjälle rikollisesti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?