Arttu-Ville Salminen kolmas Pirkan Hiihdossa

Viialan Virin ArttuVille Salminen, 20, sijoittui kolmanneksi Pirkan Hiihdon 90 kilometrin perinteisen tyylin matkalla sunnuntaina. Salmisen aika oli 5.15,58. Viime vuonna hän sijoittui samalla matkalla viidenneksi. Matkan voitti Eero Jäppinen Mikkelistä ajalla 5.09,12 ja toiseksi sijoittui Tampereen Pyrinnön Heikki Karjaluoto ajalla 5.13,49.

Sunnuntain hiihtoa Salminen kuvailee rankaksi.

– Hiihto ei lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla, koska keli oli tosi raskas. Viime vuoden ajasta jäin 55 minuuttia. Viime vuonna oli niin paljon nopeampi keli.

Salminen kertoo parantaneensa sijoitustaan loppumatkalla.

– Lopussa pystyin napsimaan sijoja. Stadionille laskettaessa otin kolmantena hiihtäneen kiinni ja loppusuoralla menin ohi. Aika tiukoille se meni.

Arttu-Ville Salminen voitti neljänneksi hiihtäneen Noormarkun Nopsan Tapani Hietaojan neljällä sekunnilla.

Salminen osallistui Pirkan Hiihdon 90 kilometrille nyt kolmatta kertaa. Kerran hän on hiihtänyt taipaleen vapaalla tyylillä ja kaksi kertaa perinteisellä.

– Itse tykkään enemmän perinteisestä. Se tuntuu vähän kuin kuninkuusmatkalta. En niin välitä vapaasta, eikä siitä tykkää jalatkaan.

Parin viikon päästä Salminen osallistuu nuorten SM-kisoihin Taivalkoskella. Myös miesten SM-viestit ja 50 kilometriä ovat suunnitelmissa.

Hiihdon ohella Salminen työskentelee rakennusalalla isänsä yrityksessä Antsa Oy:ssä. Parhaillaan mietinnässä on opiskelupaikka liikunta-alalta.