”Harjoituksiin sopii tulla käymään, vaikka ei peliin asti innostuisi” – Viialan Viri pelaa puulaakipesäpalloa Savolan hiekkakentällä

Jos koronarajoitukset sallivat, Viialan Viri järjestää toukokuussa lyöntitalkoot-tapahtuman. Siinä kirjataan ylös kaikki yhden illan aikana tehdyt lyönnit. – Ilmoitamme seuran nettisivulla tarkemmat tiedot. Toivottavasti saamme myös uusia innokkaita lyömään, Viialan Virin puheenjohtaja Tero Rautio toivoo. Kuva Jarno Keskinen.

Etelä-Pirkanmaan sarjassa pesäpalloa pelaavan Viialan Virin puheenjohtaja Tero Rautio saapuu kertomaan pesäpallojaoston toiminnasta hankien keskelle. Runsaslumisen talven jäljiltä Virin kotikentällä eli Savolan hiekkakentällä sora paistaa jo reilusti kentän keskivaiheilla, mutta kotipesä on vielä lunta puolillaan. Kausi alkaa vapun jälkeen.

Pesäpallojaostossa Rautio on yksi jäsenistä.

– Pesäpallo ja hiihto ovat ehkä ne rakkaimmat lajit, puheenjohtaja pohtii.

Sarjaa pelataan puulaakisäännöillä, eli jokainen pääsee ensimmäisessä vuoroparissa lyömään, paloja ei lasketa.

Turhaan ei siis tarvitse tulla pelipaikalle, jokainen joukkueeseen pöytäkirjassa nimetty pelaaja pääsee ainakin kerran lyömään. Peli kestää tavallisesti noin tunnin.

– Toisessa vuoroparissa mennään kolmesta palosta normaalisti, Rautio kertoo Viialan Virin pesäpallopeleistä.

– Savolan kentän hyvät puolet ovat sijainti ja se, että alue on aidattu. Kotipesä on hyvä, lyöntiverkko on ja huoltorakennuskin on käytettävissä. Ei tämä optimaalinen ole pesäpallolle, mutta hyvä että kenttä on järjestynyt. Hiekkatekonurmi olisi tietysti sellainen harras toive, Rautio kertoo.

Uudet harrastajat ovat tervetulleita

Virillä on yksi aikuisten sekajoukkue, johon kaivataan uusia jäseniä. Sekajoukkueisiin toivotaan sekä naisia että miehiä. Ladypesisjoukkuetta Virillä ei ole, johtuen naispuolisten harrastajien pienestä määrästä. Ladypesikseen voidaan joukkue ilmoittaa heti, kun on riittävästi pelaajia.

– Kaikki ikäluokat ovat toki tervetulleita, mutta yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat varsinkin. Nuorissa lajia vie eteenpäin Toijalan Vauhti (Leijona-leiri) Rautio vinkkaa. Leirin jälkeisissä Junnusuperin peleissä vetovastuu on ollut yleensä Virillä.

Etelä-Pirkanmaan sarjassa pelaa kuudesta seitsemään joukkuetta. Rakkainta vastustajaa Rautio ei nimeä.

– Tasaväkinen vastus on aina paras. Silloin kamppaillaan viimeiseen asti, eikä ottelun tulos ole heti alkuvaiheessa selvä.

Sarja on kesäpainotteinen, valtaosa peleistä on kesä-, heinä- ja elokuussa.

Edullisesti harrastamaan

Puulaakipesis ei kysy harrastajaltaan paksua kukkaroa, välineitäkin voi lainata. Viialan Virissä lajia voi harrastaa maksamalla pelkän vuosittaisen seuran jäsenmaksun sekä PPL:n noin 10 euron harrastelisenssimaksun, joka ei sisällä vakuutusta. Vakuutuksellinen PPL:n harrastelisenssimaksu maksaa noin 40 euroa. Jokin vakuutus olisi olisi hyvä olla, koska lajia harrastetaan omalla vastuulla, Rautio sanoo.

– Viri on Pesäpalloliiton jäsenyhdistys. Tuomarointi tapahtuu joukkueiden toimesta, sarjan on järjestänyt Viri. Jos tuomarointi tulisi ulkopuolelta, hinta olisi eri, Rautio kertoo.

Pesäpallon harrastamisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä pesäpallojaoston yhteyshenkilöön Tuomo Tuhkaseen, tuomotuhkanen1(at)gmail.com.

– Voi myös tulla suoraan paikalle harjoituksiin iloisella ja avoimella mielellä. Kaikki otetaan vastaan avoimin mielin. Viialan Virin nettisivulle tulee tiedot harjoitusaikatauluista, alustavasti harjoitusajat ovat maanantai, tiistai ja torstai Rautio kertoo.

Juttua muokattu 3.5.2022 kello 7.21: Lisätty tieto PPL:n harrastelisenssimaksusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?