Viialan Virin nuorilla hiihtäjillä takana menestyksekäs kausi

Piirinmestaruusjoukkue Kerttu Kovero, Alina Luttinen, Anni Rantasalo. Kuva Niina Hokkanen.

Juuri päättyneen kilpailukauden aikana useampi Virin nuori hiihtäjä kiersi lähes jokainen talviviikonloppu kilpailuja sekä Hämeen hiihtopiirissä että kauempana. Lisäksi Virin hiihtokoulussa oli koko talven vilinää ja vilskettä. Osan kanssa harjoitukset aloitettiin jo kesällä tai syksyllä tulevaa hiihtokautta silmällä pitäen.

Kilparyhmä harjoitteli kahdesti viikossa

Kesällä aloitettiin kilparyhmässä hiihtävien nuorten kanssa muun muassa rullahiihtoharjoitukset sekä juoksuharjoitukset suolla. Syksystä alkaen kilparyhmä harjoitteli yhdessä kahdesti viikossa, ja hiihtokoululaiset aloittivat kerran viikossa harjoittelun. Harjoitukset olivat pääsääntöisesti Akaan alueella ja lumien tullessa Kylmäkoskella Veikkojen majalla. Viri teki syksyllä kaksi viikonloppuleiriä Jämille. Tällöin päästiin sauvarinteeseen, rullasuksille ja hiihtämään hiihtoputkessa. Joulukuussa järjestettiin lumileiri Imatralla. Tammikuussa aloitettiin lumella hiihtokoulu yli 6-vuotiaille hiihdosta kiinnostuneille. Viri järjesti talvella myös aikuisten hiihtokoulun.

Kisakausi avattiin joulukuussa

Nuorten kisakausi avattiin joulukuussa Lempäälän Hakkarissa. Talven aikana ehdittiin kisaamaan Lempäälän lisäksi Valkeakoskella, Hämeenlinnassa, Tampereella, Keravalla, Tammelassa, Kangasalla, Ikaalisissa, Jämillä ja Lahdessa. Eetu Koskinen hiihti nuorten sm-hiihdoissa Keuruulla ja Kuopiossa sekä Vilja Hujanen Hopeasompa-kilpailuissa Taivalkoskella.

Kisoissa Ikaalisissa Kerttu Kovero, Anni Rantasalo, Alina Luttinen, Erin Helenius, Elli Rantasalo. Kuva Niina Hokkanen.

Tammikuun alussa vietettiin Hämeen viestipäivää Hämeenlinnan Ahvenistolla, jonne Viri lähti N10 sarjan joukkueella. Tyyli oli perinteinen ja matkana 3x2km. Tiukan ja jännittävän viestin päätteeksi Virin joukkue voitti piirinmestaruuden. Joukkueessa hiihtivät Alina Luttinen, Anni Rantasalo ja Kerttu Kovero. Lempäälän Hakkarissa hiihdettiin helmikuussa henkilökohtaiset piirinmestaruuskilpailut vapaalla tyylillä. Virin mitalitili karttui, kun Alina Luttinen toi kotiin piirinmestaruuskullan ja Kerttu Kovero hopean. Helmikuussa kilpailtiin myös Virin omat seuranmestaruuskilpailut sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä kotiladuilla Veikkojen majalla Kylmäkoskella.

Koko kisakauden aikana kilpailuja kiersi kymmenen reipasta Virin hiihtäjää, joista useampi hiihti lähemmäs 20 kilpailua. Menestys oli myös hurjaa, sillä kauden aikana viriläisiä oli palkintopallisijoilla yhteensä 28 kertaa.

Uudet harrastajat tervetulleita

Kilparyhmäläiset aloittavat uuteen kauteen valmistautumisen keväällä tai kesällä 2022 omatoimisesti sekä joillakin yhteisharjoituksilla. Syksyllä kilparyhmän harjoituksia jatketaan kahdesti viikossa ja kilpailuun tähtäävien ryhmän kanssa kerran viikossa. Muiden kanssa hiihtokoulu jatkuu lumien tullessa.

Harjoituksissa Veikkojen majalla Kylmäkoskella. Kuva Niina Hokkanen.

Tervetuloa kaikki uudet mukaan toimintaan ja muistakaa seurata Virin Facebook-sivuja!

Niina Hokkanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?