Pirkan Hiihdon latu on kunnossa lämpimästä jaksosta huolimatta – Viimeistelytyöt nyt käynnissä

Järjestyksessän 68. Pirkan Hiihto järjestetään tulevana sunnuntaina 3. maaliskuuta. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautunut yli 1 200 hiihtäjää. Tapahtuman viimeistelytyöt ovat viimeisiä yksityiskohtia vaille valmiita.

– Rauhallisin mielin voivat niin hiihtäjät kuin järjestäjätkin lähteä ensi viikonloppuun. Reitti on moneen vuoteen parhaassa kunnossa. Ensimmäisillä 50 kilometrillä huonoja kohtia ei juurikaan ole. Esimerkiksi Hämeenkangas on erinomaisessa kunnossa, lunta alueella on puoli metriä, kertoo Pirkan uran läpikotaisin tunteva, omaan 47. hiihtoonsa valmistautuva Pirkan Hiihdon johtokunnan jäsen Matti Äijö Pirkan Hiihdon tiedotteessa.

Sää on aina merkittävä tekijä ulkoilmaurheilussa. Tällä kertaa olosuhteet ovat järjestäjän mukaan olleet kunnossa hiihtoa varten.

– Edellisiin vaihteleviin talviin verrattuna pelastus oli se, että ensin tuli pakkaset. Ne jäädyttivät pohjan ja sitten vasta satoi ensimmäiset lumet. Tämä kerrostuksellisuus on ollut hyväksi, jotta pohja ei petä. Mielestäni matkaan voi hyvin mielin lähteä parhaalla kalustolla, Äijö kuvailee.

Äijön mukaan sää saattaa vähän sahata nollan molemmin puolin.

– Jos olisi pari astetta ennustetta kylmempää, olisi luvassa jopa huippukeli, Äijö lisää.

Olosuhteita analysoi myös noin 20 vuotta Pirkan latuja huoltanut Erkki Mansikkamäki.

– Osittain on oikein hyvää. Hämeenkyrön ja Kyröskosken välillä kuusikot ovat reitin pahimmat paikat. Siellä olosuhteet vetivät jäätikölle, kun sade tuli vetenä puista. Kyllä niihinkin paikkoihin lumipinta saadaan jäätikön päälle. Kyröskosken jälkeisestä noususta maaliin saakka on taas hyvää reittiä, Mansikkamäki tiivistää.

Jälki-ilmoittautuminen tapahtuu Teivon ABC:llä lauantaina 2.3. kello 15–19 ja Niinisalon lähtöpaikalla sunnuntaina 3.3. kello 5.30–10.30. Puoli-Pirkan jälki-ilmoittautuminen järjestetään puolestaan lähtöpaikalla sunnuntaina 3.3. kello 8.30–10 ja 12.30–14.

Pirkan Reppuhiihto hiihdetään lauantaina 9.3.