Lääkärille ilmoittaudutaan nyt itse

Sähköinen ilmoittautuminen käyttöön Toijalan terveysasemalla

Akaan avosairaanhoidon osastonhoitaja Sirpa Hämäläisen mukaan ITTE-ilmoittautuminen nopeuttaa ja helpottaa asiakkaiden saapumista lääkärin vastaanotolle.

Akaan avosairaanhoidon osastonhoitaja Sirpa Hämäläisen mukaan ITTE-ilmoittautuminen nopeuttaa ja helpottaa asiakkaiden saapumista lääkärin vastaanotolle.

Toijalan terveysasemalla on otettu käyttöön ilmoittautumista nopeuttava sähköinen ITTE-ilmoittautuminen. Lääkärille ajan varanneet asiakkaat voivat ilmoittautua aulassa olevalla päätelaitteella.

Akaan avosairaanhoidon osastonhoitaja Sirpa Hämäläisen mukaan ilmoittautumislaite on kiinnostanut asiakkaita, joita on parin viikon ajan opastettu ja neuvottu sen käyttöön. Hämäläisen mukaan ITTE-ilmoittautuminen nopeuttaa ja helpottaa asiakkaiden saapumista lääkärin vastaanotolle. Lisäksi automaatti vapauttaa ilmoittautumispisteen hoitajan aikaa muihin tehtäviin. Vapautuva hoitajan aika kohdistetaan suoraan potilastyöhön, lääkäreiden toimenpideavustuksiin sekä kirjallisten tehtävien hoitoon.

Neuvontapiste avoinna pari tuntia päivässä

Vanhasta ilmoittautumispisteestä tulee syksyn aikana neuvontapiste. Neuvontapisteen aukioloajat ovat lokakuun alusta alkaen kello 8–10.30 ja kello 13–14.

– Neuvontapisteessä annetaan ohjausta ja neuvontaa sairauteen liittyvien käytännön asioiden hoitamisessa. Asiakkailla olevia paperireseptejä voi jättää neuvontapisteeseen uusittavaksi. Pääsääntöisesti reseptit uusitaan kuitenkin nykyään sähköisenä.

Päivystyspotilaat eli kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan päivystyspisteessä.

– Päivystyspisteessä ei anneta edellä mainittuja neuvontapalveluita eikä oteta vastaan reseptin uusintoja, Sirpa Hämäläinen selventää.

KELA-kortti tunnistukseen

Tunnistautuminen päätelaitteella tapahtuu ajokorttia tai KELA-korttia käyttämällä. Kortti asetetaan lukijaan viivakoodi lukijaan päin. Tämän jälkeen laitteen näyttö ilmoittaa varatun ajan, lääkärin nimen ja vastaanottohuoneen. Tiedot poistuvat näytöltä automaattisesti 15 sekunnin kuluttua, joten  seuraava asiakas ei pääse niitä näkemään. Ilmoittautumisen jälkeen asiakas voi istuutua odottamaan, että hänet kutsutaan vastaanottohuoneeseen. Automaatti palvelee myös englannin ja ruotsin kielellä.

Sähköinen ilmoittautuminen otetaan vähitellen käyttöön myös Toijalan terveyskeskuksessa hoitajan vastaanotolla, neuvolassa ja fysioterapiassa. Viialaan, Kylmäkoskelle ja Urjalaan automaattia ei näillä näkymin olla hankkimassa. Yhden laitteen kustannukset ovat noin 5500 euroa vuodessa.

Akaan kaupungin terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus on ollut käytössä nyt hieman yli kaksi vuotta. Lääkäreiden vastaanotolle aika varataan puhelimitse soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen puh. 040 335 2702. Sirpa Hämäläisen mukaan kokemukset ovat positiivisia.

Toijalan terveysasemalla on viikon ajan opastettu asiakkaita sähköisen ilmoittautumislaitteen käyttöön. Laitetta varten asiakas tarvitsee ajokortin tai henkilökortin.

Toijalan terveysasemalla on parin viikon ajan opastettu asiakkaita sähköisen ilmoittautumislaitteen käyttöön. Laitetta varten asiakas tarvitsee esimerkiksi KELA-kortin.

– Vastausprosentti on jatkuvasti 88–89 prosentin luokkaa, mikä on todella hyvä määrä. Puheluita on vastaanottamassa keskimäärin neljä hoitajaa koko ajan. Kiireellisinä aikoina puhelinlinjoilla voi esiintyä ruuhkaa, mutta silloin suosittelemme asiakkaita jättämään takaisinsoittopyynnön, osastonhoitaja Sirpa Hämäläinen muistuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?