Toijalan Pallo voitti Ikaalisissa

Nihkeän 2–2 tasapelin 17.6. Sääksmäen Sopua vastaan pelannut Toijalan Pallo-49, esiintyi seuraavassa ottelussaan astetta terävämpänä. Topa kohtasi keskiviikkona 21 kesäkuuta Ikaalisten Urheilijat vieraskentällä. Tähän nelosdivisioonaan täksi kaudeksi nousseen IkU:n rutiini ei riittänyt, vaan akaalaiset poistuivat kentältä voittajina maalein 1–3 (0–1).

Topa tuskaili tehottomuuden kanssa Sopu-ottelussa, nyt jälki oli laadukkaampaa. Avausjakson maalista vieraille vastasi Aleksi Pirttijoki, joka jatkoi Tuomas Kallioisen sivurajaheiton päällään maaliin.

IkU:n tasoitus 52 minuutilla tuli vapaapotkun jälkitilanteesta. Pallon maaliin laukoi Joni Siivari. Jesse Järvi vei Topan uudelleen johtoon 70 minuutilla. Mikko Alahäivälän kaadosta tulleen pilkun Jesse ampui IkU:n maalivahdin Kalle Vaskelaisen ulottuville. Vaskelainen torjui pallon kuitenkin eteensä, josta Topa-kapteeni teki 1–2 johtomaalin. Toisen jakson pelitilanteisiin nähden oli oikeutettua, että yksi maali vielä Topalta nähtiin. Sen puski Mikko Alahäivälä, Jesse Järven antamasta kulmapotkusta. Pelattu oli 83 minuuttia.

Topan takalinjoille palasi tähän peliin myös jalkavaivoista toipuva Toni Niskala. Tonin otteet tekivät vaikutuksen myös IkU:n Samuli Kaasalaiseen. Aiemmin muun muassa Leijona Futsalin riveissä pelannut Kaasalainen oli poissa keskiviikon pelistä jalkavamman vuoksi. Samuli Kaasalaisen tähdet Topalaisille: 3 Toni Niskala, 2 Juho Laine ja 1 Jesse Järvi.

Lauantaina vastassa LeKi-futis

Topa saa sarjassa seuraavaksi vastaansa LeKi-futiksen Lempäälästä. Vierailla on tiukka viikko tulossa, sillä ennen lauantaita joukkue kohtaa 28.6. sarjan kakkosjoukkueen Forssan Jalkapalloklubin. Juuri nyt ennen keskiviikkoa LeKi on pisteen Topaa edellä. Topan alkukausi on ollut hyvinkin vaihteleva. Nyt joukkue on kuitenkin pelannut häviöittä kolme peliä peräkkäin. Kun hyvä isku saadaan päälle, niin kotivoitto lauantaina on hyvinkin mahdollinen. Jobinpostina on Tero Tromstedtin polvivamma, joka lienee päättänyt tämän ärhäkkään hyökkääjän kauden.

Nelosdivisioonaa lauantaina 1. heinäkuuta, TP-49–LeKi-futis. Toijalan Keskusurheilukenttä, kello 15 alkaen.

Jukka Koskinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?