Topa ja PJK tasasivat pisteet Keskusurheilukentällä

Topan ensimmäisen maalin tehnyt Joonas Saariniemi säilytti pallon omalla joukkueella. Kuva: Jenny Ahlman.

Toijalan Pallo-49:n ja Pirkkalan Jalkapalloklubin kamppailu jalkapallon nelosdivisioonassa oli alusta loppuun kovaa taistelua pisteistä. Akaan Keskusurheilukentällä päädyttiin lauantaina 15. syyskuuta lopulta 2–2 (1–1) tasapeliin.

Tulos vastaa aika hyvin tapahtumia. Toki sarjan kakkosjoukkue PJK oli alati vaarallinen, ja pallonhallinta oli voittopuolisesti heidän. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, etteikö kotijoukkueella maalintekotilanteita ollut useita. Muutamista senteistä oli kolmekin lisämaalia kiinni. Topan voitto ei nytkään ollut kaukana, sillä PJK:n tasoitus tuli viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä.

Vieraiden ykköstykki Markus Lindroos vei joukkueensa johtoon tarkalla alanurkkavedolla, kun oli pelattu kahdeksan minuuttia. Topan hyökkääjäkaksikko Vesa PajulaJoonas Saariniemi vastasi kotijoukkueen tasoituksesta 27. minuutilla. Veskun kova keskitys löysi Joonaksen takatolpalta, ja pallo juntattiin varmasti verkkoon.

Ere Salmen maali vei TP-49:n 2-1 johtoon. Kuva: Jenny Ahlman.

Kausi päättyy ensi viikon kotipeliin

Topa tuli hyvin toiselle jaksolle. Jo 49. minuutilla tuli 2–1-johtomaali. Pallo pyöri vieraiden maalin edustalla, mistä Ere Salmi pääsi tuikkaamaan sen sisään.

Tasoituksen vieraille ampui kovalla laukauksella takaylänurkkaan Harri Joki. Oli lähellä, ettei 86. minuutilla tullut maali olisi jäänyt tekemättä. Syötön katko maalintekijälle jäi Janne Hevonojalta muutaman sentin vajaaksi.

PJK jatkaa edelleen lohkokakkosena. Topa puolestaan pysyy kuudentena. Perjantaina 21. syyskuuta Topan pistejahti suuntautuu Kangasalle, kun Kyötikkälän nurmella kohdataan kello 17.30 alkaen Kangasalan Voitto.

Topan tämän kauden viimeinen ottelu pelataan kotikentällä 29.9. LeKi-futista vastaan kello 13.

TP-49 – PJK ottelun palkitut. TP: Mikko Alahäivälä. PJK: Konsta Koivunen. Raadissa TP-49:n naisjoukkueen pelaajat Kia Lingman ja Elina Pirttijoki. Raati jakoi myös tähdet Topan parhaille: 3 Mikko Alahäivälä, 2 Joonas Saariniemi, 1 Ere Salmi.

TP-49 kokoonpano: Tuomas Kallioinen, Ere Salmi, Toni Niskala, Mikko Alahäivälä, Jyri Erkkilä (73. Ville Myllylä), Akseli Sormunen, Joni Laurila (73. Joonas Pietikäinen), Jesse Järvi (C), Janne Hevonoja (88. Viljo Valoma), Vesa Pajula, Joonas Saariniemi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?