Akaa Futsal kahteen dramaattiseen finaalivoittoon kotihallissa – Mestaruus katkolla Kemissä ensi viikonloppuna

Juho Laine nousi sunnuntaina sankariksi. Kuva: Tuukka Nyström / Newstream Photography

Miesten Futsal-Liigan finaalisarja Akaa Futsalin ja FC Kemin välillä pyörähti käyntiin viikonloppuna. Akaa Areenan yleisö sai nähdä kaksi aivan huikeaa jännitysnäytelmää, joissa kotiyleisön iloksi Akaa Futsal pääsi tuulettamaan molemmissa lopulta kotivoittoa.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa, joten finaalisarja on ensimmäisen kerran katkolla Kemissä ensi lauantaina. Mikäli Kemi voittaa, jatkuu sarja heti perään sunnuntaina samassa paikassa. Jos Kemi voittaa neljännenkin pelin, ratkaistaan mestari lauantaina 18. toukokuuta Akaa Areenalla.

Bob ratkaisi päätössekunneilla lauantaina

Akaa Futsal tuli lauantain avausfinaaliin hyvin latautuneena. Äärimmäisen tasaisessa kenttäpelissä hallinta vaihteli, mutta vain Akaa osui tolppien väliin. Bob avasi maalihanat Tero Intalan syötöstä ajassa 7:46. Muutama minuutti myöhemmin, ja Markus Rautiainen väläytteli nopeuttaan – pieni haasto ohi puolustajan ja pallo alanurkkaan: 2–0.

Toisella jaksolla Kemi otti pallonhallintaa itselleen, ja se hallitsikin kenttäpeliä välillä selvästi. Akaa Futsal puolusti tunnollisesti, mutta ei riittävän hyvin. Kemi iski pelin ansaitusti tasoihin kahdesta vastahyökkäyksestä, ja näin päätösvitoselle lähdettiin kutkuttavasti tasatilanteesta.

Akaa ajautui toisella jaksolla virhevaikeuksiin, minkä myötä Kemi pääsi hakemaan johtomaalia kahteen otteeseen 10 metrin vapaapotkupisteeltä. Maalivahti Kasper Kangas selvitti kuitenkin tilanteet kotijoukkueen eduksi.

Ratkaisijaksi nousi lopulta sama duo kuin pelin avausmaalissa. Tero Intala huiputti Kemi-puolustajan, ja tarjoili Bobille namupalan maalin eteen, josta syntyi lukemat 3–2 vain 12 sekuntia ennen päätössummeria.

Bob villitsi lauantaina kotiyleisön viime hetken maalillaan. Kuva: Tuukka Nyström / Newstream Photography

Huikea nousu voittoon sunnuntaina

Toisen finaalin avausjakso oli peilikuva lauantailta. Nyt oli Kemin vuoro olla tehokkaampi avausjaksolla sinällään tasaisesta kenttäpelistä huolimatta. Vierasjoukkue iski taitavasti lukemiksi pahimmillaan jo 1–4. Jovan Stankovic oli välissä iskenyt Akaan avausmaalin, ja Jere Intala kavensi taukolukemiksi 2–4.

Toisella jaksolla sitkeä Akaa nousi tasoihin kahden maalin takaa – aivan kuten Kemi oli tehnyt lauantaina. Stankovic kavensi ensin lukemiksi 3–4, ja lopulta Bob onnistui tasoittamaan pelin ajassa 33:40. Tasoitusta edelsi Kemin Taneli Kohosen punainen kortti, joka toi Akaalle kahden minuutin miesylivoiman. Akaan kahden maalin lisäksi molemmissa päädyissä nähtiin huikeita tilanteita, joista huolimatta jännittävään jatko-otteluun lähdettiin lukemista 4–4.

Jatko-ottelussa Kemi otti jälkeen johdon, kun se onnistui ratkaisevan tuntuisesti toisen jakson alussa. Niin vain Akaa Futsal löysi kuitenkin vielä kerran kirivaihteen, ja Stankovic tasoitti Justus Kunnaksen loistavasta esityöstä parisen minuuttia myöhemmin. Enempää maaleja ei nähty, joten voittajaa lähdettiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta.

Kasper Kangas oli torjunut oivan pelin kotijoukkueen maalinsuulla. Sankariksi nousi kuitenkin tolppien väliin penkiltä nostettu Juho Laine, joka oli rangaistuspotkuissa kahdesti Kemin pelaajaa etevämpi. Näin ottelun paras pelaaja Jovan Stankovic sai kunnian iskeä ratkaisevan maalin ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan viikonlopun toista voittoa.

Jovan Stankovic iski sunnuntaina kolme maalia. Kuva: Tuukka Nyström / Newstream Photography

Yleisöennätys rikki Akaa Areenalla

Toista finaaliottelua todisti paikanpäällä 518 katsojaa. Se on Akaa Futsalin seurahistorian ja samalla Akaassa pelattujen futsalotteluiden uusi yleisöennätys.

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe oli väsynyt, mutta tyytyväinen mies viikonlopun jälkeen.

– Kaksi todella kovaa peliä, joissa oli paljon erilaisia vaikeuksia. Lauantaina menetimme oman pelin johtoasemassa, mutta onnistuimme lopussa löytämään voiton avaimet. Sunnuntaina taas teimme alussa virheitä ja kaveri pääsi johtoon, mutta olimme periksiantamattomia. Saamme tuplavoitosta tietenkin paljon energiaa mukaan tulevaan Kemin reissuun, De San Bernabe kertoi.

Finaalisarja jatkuu siis tulevana lauantaina, jolloin Kemissä pelataan kolmas finaaliottelu alkaen kello 17.