Akaa rakentaa uuden hyvinvointikeskuksen

Akaan kaupunki rakentaa kokonaan uuden hyvinvointikeskuksen. Päätös syntyi valtuustossa keskiviikkona pitkän ja perusteellisen keskustelun sekä äänestyksen jälkeen äänin 22-20.

Vastakkain äänestyksissä olivat vuoroin valtuutettu Mari Peräkiven (kesk) esitys, että hyvinvointikeskus saneerattaisiin nykyisen Toijalan terveysaseman ja entisen Hakalehdon vanhainkodin tiloihin sekä valtuutettu Heli Piiraisen (vihr) esitys, että keskus tehtäisiin terveysaseman tiloihin, mutta vanhainkodin tilalle tehtäisiin uudisrakennus.

Valtuutettu Harri Rämö puolusti voimakkaasti kokonaan uuden hyvinvointikeskuksen rakentamista. Uudisrakentamisella on jopa Akaan imagolle merkitystä.

Valtuutettu Harri Rämö puolusti voimakkaasti kokonaan uuden hyvinvointikeskuksen rakentamista. Uudisrakentamisella on jopa Akaan imagolle merkitystä.

Kokonaan uuden hyvinvointikeskuksen rakentamista ajoivat voimakkaimmin valtuutetut Harri Rämö (sd), Henna Rantanen (sd), Hannu Järvinen (sd) ja Jouni Salonen (sd).

Useat valtuutetut epäilivät, että Akaalla ei ole rahaa rakentaa kokonaan uutta hyvinvointikeskusta. Tulossa eduskunnasta on myös väliaikainen terveysinvestoinnit kieltävä laki, joka joiden mielestä estää Akaan hankkeet. Olipa joukossa valtuutettuja, jotka kaipasivat lisää perusteluja kokonaan uuden hyvinvointikeskuksen rakentamiseksi.

Uusi hyvinvointikeskus rakennetaan Toijalan taajamaan. Valtuutettu Henna Rantanen esitti pontti, että paikaksi tulisi aseman seutu ja hintakatoksi 11 miljoonaa euroa, mutta ponsi ei saanut valtuustoa taakseen

Vuodeosasto Valkeakoskelle

Myös Akaa lähtee mukaan Valkeakosken kaupungin suunnittelemaan vuodeosastoon Valkeakosken aluesairaalan yhteyteen. Tämäkin päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 28-14.

Valtuutettu Kirsi Nord-Sarkola (sd) esitti, että vuodeosasto rakennettaisiin uuden hyvinvointikeskuksen yhteyteen Akaan Toijalaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?