Akaa haluaa vuodeosastoyhtiön Valkeakosken kanssa

Akaan kaupunginhallitus esittää kesäkuussa kokoontuvalla valtuustolle, että Akaan yhteistoiminta-alueen vuodeosastopalvelut keskitetään Etelä-Pirkanmaan yhteiselle vuodeosastolle Valkeakoskelle. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen 8-3, sillä Harri Rämö esitti, että vuodeosasto rakennettaisiin Akaan hyvinvointikeskuksen yhteyteen.

Yhteistoiminta-alueen toisessa kunnassa Urjalassa ei olla Akaan kanssa vuodeosaston paikasta samaa mieltä. Urjalalaiset vastustivat keskittämistä jo yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunnassa. 3. toukokuuta kokoontuneelle kunnanhallitukselle kunnanjohtaja Hannu Maijala esitti, että yhteisen vuodeosaston jatkosuunnitteluun osallistutaan, mutta hänen esityksensä hävisi äänestyksessä 5-4. Tapio Paija esitti, ettei Urjala osallistu yhteisen vuodeosaston valmisteluun.

Maanantaina 30. toukokuuta kokoontuva Urjalan valtuusto saa kunnanhallitukselta esityksen, että yhteiseen vuodeosastoon ei lähdetä mukaan. Tilanne on mielenkiintoinen sillä muuta mallia Urjalassa ei ole valmisteltu. Tällä hetkellä yhteistoiminta-alueella on vuodeosasto Urjalassa, jonne kuitenkin Akaan kaupunki sijoittaa merkittävän määrän potilaita.

Merkittävä hoitokeskittymä

Etelä-Pirkanmaan yhteistä vuodeosastoa on valmisteltu työryhmässä maaliskuussa 2015. Se esittää, että Valkeakosken sairaalan yhteyteen rakennetaan kolme vuodeosasto, jossa kussakin on 20 potilashuonetta. Keskittymää hallinnoisi osakeyhtiö.

Perustettavaan kiinteistöyhtiöön Valkeakoski sitoutui 50 prosentilla, Akaa 35 prosentilla ja Urjala 15 prosentilla. Akaan osuus yhtiön peruspääomasta olisi 461 500 euroa ja Urjalan 195 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?