Valtioneuvosto tukee mehiläistaloutta tänäkin vuonna

Akaa on tunnettu Suomen Hunajapääkaupunkina. Mehiläistarhoja löytyy Akaasta kaupungin verkkosivujen mukaan noin 40.

Suomen valtioneuvosto on päättänyt myöntää pesäkohtaista kansallista tukea mehiläistaloudelle kompensoidakseen maan epäedullisista luonnonolosuhteista johtuvaa kilpailuhaittaa, kertoo maa- ja metsätalousministeriö torstaina julkaistussa tiedotteessa.

Tuki on 25 euroa talvehtinutta mehiläisyhteiskuntaa kohden vuodelta 2024, säilyttäen saman tukitason kuin vuonna 2023. Yhteensä noin 0,81 miljoonaa euroa jaetaan arviolta yli 32 000 mehiläistarhaajalle.

Tuen tarkoituksena on varmistaa mehiläistalouden jatkuvuus ja kehittymismahdollisuudet Suomessa. Tuen saamiseksi tarhaajien on täytynyt hallinnoida vähintään 15 talvehtinutta mehiläisyhteiskuntaa vuonna 2024, saada myyntituloja mehiläistaloudesta ja noudattaa eläinrekisterilainsäädäntöä. Tuen maksaa Ruokavirasto.