Yhteisvastuukeräyksellä torjutaan nuorten syrjäytymistä

Elämme kirkkovuodessa paastonaikaa, jonka aikana toteutetaan vuoden 2016 Yhteisvastuukeräys. Tämän vuoden keräysvaroilla torjutaan nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa.  Suomessa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria etsitään ja ohjataan partion pariin muun muassa tukemalla vähävaraisista perheistä tulevien nuorten partioharrastusta.

Ugandassa Yhteisvastuu tukee nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa. Länsi-Ugandaan Rwamwanjan pakolaisleirille on rakenteilla ammattikoulu, johon valitaan opiskelijoiksi kaikkein heikommassa asemassa olevia pakolais- ja ugandalaisnuoria.

Yhteisvastuukeräys on Akaan seurakunnassa tuottanut viime vuosina kohtuullisen tuloksen, viime vuonna 10989,16 €  eli 0,84 € / jäsen. Rovastikunnan keskiarvo oli 0,66 €/ jäsen ja Tampereen hiippakunnan 0,70 €/jäsen.  Yhteisvastuukeräys on suuri ponnistelu erityisesti diakoniatyössä.  Suuri kiitos kaikille uskollisesta vuosien työpanoksesta.

Akaan seurakunnan osuus partiolippukunnille

Vuosittain keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 prosenttia vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 10 prosenttia erilaisiin keräyskuluihin, hallintoon ja mainostamiseen. Keräysvaroista 10 prosenttia jää omaan seurakuntaan.

Vuoden 2014 omalle seurakunnalle osoitetuilla varoilla järjestimme saattohoitokoulutusta hoitohenkilökunnalle, kolme eri koulutustilaisuutta. Vuoden 2015 oman seurakunnan osuus on osoitettu vapaaehtoistyöhön. Kyseisillä varoilla järjestämme kaikille vapaaehtoisille kiitos- ja tutustumisretken Orivedelle helatorstaina.

Tämän vuoden oman seurakunnan osuuden keräystuloksesta annamme seurakunnan alueilla toimiville partiolippukunnille eli Toijalan Eräveikoille ja Viialan Metsänkävijöille tukemaan lasten ja nuorten partioharrastusta.

Akaan seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen keräyspäällikkö Mari Pakkanen haastaa entiset ja nykyiset paikkakunnan partiojohtajat osallistumaan yhteisvastuukeräykseen 20 eurolla.  Jos et tavoita listakerääjiä tai et osallistu tilaisuuksiin, joissa kerätään kolehtia Yhteisvastuun hyväksi, voit osallistua lähettämällä lahjoituksen valtakunnalliselle tilille FI 14 5000 0120 2362 28 (Pohjola Pankki), viite 302025.

Yksi kommentti

  1. Da-De

    Nykyään paljastuu karmeita tapauksia niinkuin Turussa mutta aina vain kerätään nuorille.Kuinkahan monta keräystä pyörii nuorille.Koskahan tapahtuu sellainen ihme että kerättäisiin vanhuksille jotka ovat tän maan rakentaneet enole ainakaan koskaan huomannut ?????

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?