Valkeakosken kaupunki lahjoittaa 10 000 euroa SPR:n katastrofirahastoon ja haastaa muut kunnat mukaan

Valkeakosken kaupunki on päättänyt lahjoittaa 10 000 euroa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Samalla Valkeakosken kaupunki on päättänyt haastaa Suomen muut kunnat lahjoittamaan sopivaksi katsomansa summan SPR:n katastrofirahastoon kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Valkeakosken kaupunginjohtajan Jukka Varosen mukaan Eurooppa on pahimman siirtolais- ja pakolaisongelman edessä sitten toisen maailmansodan. Lähi-idästä ja pohjoisesta Afrikasta virtaa kohti Eurooppaan ihmisiä, jotka joko pakenevat sotia, konflikteja, vainoja tai epävakaita oloja taikka sitten etsivät vanhalta mantereelta parempia elämisen olosuhteita.

Suomi on myös mittavien pakolaisvirtojen kohteena. Turvapaikkaa hakevien määrä on kasvanut dramaattisesti.

– Pakolaistilannetta on arvioitu jopa taloustilannettamme vakavammaksi, Varonen arvioi.

SPR:n Katastrofirahastosta tuetaan katastrofien uhreja Suomessa ja ulkomailla. Rahaston varoja käytetään muun muassa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden auttamiseen paikan päällä niissä maissa, joista turvapaikanhakijat pakenevat ja joissa avun tarve on suurin. Osa varoista tullaan käyttämään Suomessa vastaanottokeskusten tukena toimivien vapaaehtoisten koulutukseen ja turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen esimerkiksi ystävätoiminnan ja kielikerhojen avulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?