Toijalassa esitellään pakolaistelttaa

Kaikki Akaan SPR-osastot ovat mukana nälkäpäiväkeräyksessä

SPR:n Toijalan-osaston tiloissa Valtatiellä on tänäkin vuonna myynnissä hernekeittoa ja leipää. Lisäksi ihmiset voivat tutustua pakolaistelttaan.

SPR:n Toijalan-osaston tiloissa Valtatiellä on tänäkin vuonna myynnissä hernekeittoa ja leipää. Lisäksi ihmiset voivat tutustua pakolaistelttaan.

Nälkäpäiväkeräys järjestetään tänä vuonna torstaista lauantaihin 17.–19. syyskuuta. Varoja kerätään Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Akaassa Nälkäpäivä-keräys järjestetään kaikkien kolmen osaston voimin. Viialassa ja Kylmäkoskella vapaaehtoiset päivystävät keräyslippaiden kanssa kauppojen edustoilla kaikkina kolmena keräyspäivänä. Toijalassa vapaaehtoiset löytyvät puolestaan joka päivä kauppojen auloista.

Lipaskeräyksen lisäksi Toijalan-osaston toimitila Syke on avoinna Valtatiellä perjantaina kello 9–15 ja lauantaina kello 9–12. Perjantaina myynnissä on Nälkäpäivän leipää ja lauantaina myös perinteistä hernekeittoa.

Tämän lisäksi Sykkeellä on perjantaina ja lauantaina esittelyssä aito pakolaisteltta. Perjantaina paikalla on SPR Hämeen piirin asiantuntija kertomassa teltasta ja sen toiminnoista, ja lauantaina telttaa esitellään osaston oman väen voimin. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan.

Varoja käytetään siellä missä tarve on suurin

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. Rahoilla voidaan auttaa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja maailmalla.

Juuri nyt katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi Syyrian ja Etelä-Sudanin konfliktien uhreja ja Nepalissa maanjäristyksen vuoksi kotinsa menettäneitä.

Varoilla autetaan myös Suomessa

Varoja käytetään myös kotimaassa. Esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneet tarvitsevat apua välttämättömiin hankintoihin hammasharjasta lähtien. Punainen Risti antaa myös henkistä tukea onnettomuuksien uhreille ja heidän läheisilleen.

Katastrofirahaston varoja käytetään myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun auttamisvalmiuteen. Vapaaehtoiset auttavat Akaassakin viranomaisia esimerkiksi kadonneiden etsinnöissä ja suurissa onnettomuuksissa.

Lokakuussa järjestetään yhteinen vaatekeräys

Suuren kysynnän vuoksi paikalliset SPR:n osastot järjestävät yhteisen vaatekeräyksen joka taajamassa 13.–15. lokakuuta. Tarkemmat tiedot keräyksen ajoista ja paikoista ilmoitetaan myöhemmin. Nälkäpäivä-keräyksen yhteydessä lahjoituksia ei valitettavasti voida ottaa vastaan.

Satu Kari

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?