Nälkäpäivä-keräys alkaa Akaassa – Punaliivisiä kerääjiä päivystää kaikissa taajamissa

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, joka järjestetään tänä vuonna 41. kerran. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi maanlaajuisesti noin 15 000 vapaaehtoista. Nälkäpäivän lipaskeräys käynnistyy torstaina 23.9. ja jatkuu lauantaihin 25.9. saakka.

Akaassa lipaskeräystä järjestetään perinteisesti kaikissa kolmessa taajamassa. Punaliivisiä vapaaehtoisia päivystää kaikkina kolmena keräyspäivänä Kylmäkosken Tokmannilla, Viialan S-marketissa sekä Toijalan K-supermarketissa ja S-marketissa. Keräys järjestetään myös akaalaisilla kouluilla torstaina ja perjantaina.

Lauantaina 25.9. on lisäksi SPR Akaan osaston toimitila Sykkeellä myynnissä Nälkäpäivän hernekeittoa joko omiin astioihin ostettavaksi tai paikan päällä syötäväksi kello 10–13 hintaan 3 euroa/annos.

Sekä keräyksessä että keittomyynnissä noudatetaan vallitsevia koronarajoituksia.

Kerätyillä varoilla apua

Katastrofeihin ja hätätilanteisiin varautuminen on merkittävä osa Punaisen Ristin työtä sekä Suomessa että maailmalla. Kehittämällä yhteiskuntien valmiutta varautua kriisitilanteisiin, voidaan lieventää niistä aiheutuvaa inhimillistä kärsimystä. Tätä kaikkea voit tukea osallistumalla Nälkäpäivään.

Vapaaehtoiset auttavat hätätilanteissa usein toimimalla viranomaisten tukena. Katastrofirahaston varoilla mahdollistetaan vapaaehtoisten kouluttaminen ja ylläpidetään kotimaan valmiutta, jotta erilaisiin kriiseihin voidaan vastata tehokkaasti. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet.

Avun tarpeen voi aiheuttaa myös äkillinen luonnonkatastrofi, konflikti tai vaikka epidemia. Oli katastrofi mikä tahansa, ihmisten perustarpeet hädän keskellä ovat samat: ensin tarvitaan vettä, ruokaa ja suojaa. Ja sen jälkeen usein henkistä tukea.

Nälkäpäivän lipaskeräys käynnistyy torstaina 23.9. ja jatkuu lauantaihin 25.9. saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?