Robotti purkaa Viialan vaneritehtaan voimalaitoksen piipun

Viialan entisen vaneritehtaan voimalaitoksen piipulla tehtiin tänään tiistaina esivalmisteluja piipun purkamista varten.

Viialan entisen vaneritehtaan voimalaitoksen piipulla tehtiin tänään tiistaina esivalmisteluja piipun purkamista varten.

Viialan entisen vaneritehtaan voimalaitoksella aloitettiin purkutyöt toukokuun lopulla. Myös voimalaitoksen 72 metriä korkea piippu puretaan. Varsinaisen purkutyön tekee piikkausrobotti, joka piikkaa piipusta kerroksia pois alkaen piipun huipulta.  Piipun purkaminen alkaa mahdollisesti jo tänään ja se kestää muutaman päivän.

– UPM purkaa tyhjäksi jääneitä tilojaan taloudellisista ja turvallisuuteen liittyvistä syistä. Rakenteet haurastuvat ja turvallisuusriskit lisääntyvät, UPM:n kiinteistöjohtaja Samuli Eerolainen sanoo.

Eerolainen toteaa myös, että mikäli piippu jätettäisiin pystyyn, tulisivat sen mahdolliset tulevat huolto- ja korjauskulut UPM:n maksettaviksi.

Viiala-Seuran hallituksen puheenjohtaja Inkeri Laitinen on surullinen piipun purkupäätöksestä.

– Ymmärrän, että voimalaitoksen piippu on rapistuessaan turvallisuusriski ainakin tulevaisuudessa, ja UPM saa toki tehdä omaisuudelleen mitä haluaa. Piippu on kuitenkin muistomerkki Viialan vanhoista suuruuden ajoista, ja on ikävää, että se häviää. Viiala ei ole purkamisen jälkeen enää kolmen piipun kylä, Laitinen miettii.

Viialan vaneritehtaan voimalaitoksen piipun rakennustyöt alkoivat vuonna 1951 ja piippu valmistui vuonna 1952.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?