Akaan Moottorimiesten Aki Karttunen oli ylivoimainen Hyvinkäällä

Kuvassa vasemmalla uunituore SM-hopea mitalisti Kari-Pekka Koivisto.

Kuvassa vasemmalla uunituore SM-hopea mitalisti Kari-Pekka Koivisto.

Kari-Pekka Koivisto osallistui 13.-14. kesäkuuta järjestettyyn etuveto/kardaani-luokan SM-kilpailuun. Kilpakumppaneita oli paikalle saapunut 190. Lauantain karsinnoista Koivisto raivasi tiensä sunnuntaille B-finaalin. B-finaalista seurasi hieno nousu A-finaaliin.

Kari-Pekka Koivisto ehti päälähdössä kovan taistelun jälkeen toisena ruutulipulle, ja SM-hopeamitali ripustettiin hänen kaulaansa. Samassa kisassa nuorempi Koivisto, eli Kai-Petteri Koivisto, ajoi itsensä sijoitukselle 28.

1-3. toukokuuta järjestetyssä Suomen suurimmassa jokkiskisassa Vetelin Asfalttikunkussa Kai-Petteri Koivisto oli EVK- luokan 21. Luokassa oli osallistujia 260. Toijalassa järjestetystä 34. Autospeedwaysta  jäi Kai-Petteri Koivistolle taskuun 3. sija EVK-luokasta .

Toni Lähteenmäki aloitti kautensa Ahvenistolla 16.-17. toukokuuta V-8 Thundercar -luokassa. Molemmissa lähdöissä Lähteenmäki väänsi itsensä aina sijalle 2.

Välissä oli pieni huoltotauko jossa selvisi Camaron ”hitaus” Ahvenistolla, ja 13.-14. kesäkuuta Jurvassa Botniaringillä olikin Lähteenmäki jo täysin pitelemätön V-8 -luokassa, hän sijoittui molemmissa lähdöissä ensmimmäiseksi.

Aki Karttunen ajoi itsensä Kouvolassa 16. toukokuuta rallicrossin Supercarissa paalulle, mutta venttiilin katkeaminen lopetti kisan ennen kuin se ehti edes alkaa, ja Karttuselle kirjattiin kuudenneksi parhaimmat pisteet.

Hyvinkäällä 7. kesäkuuta Karttunen olikin sitten jo ylivoimainen. Ainoa joka ehti edes nähdä 550 hevosvoimasen Hondan takavalot oli menestyneen rallitähden poika Niclas Grönholm. Aki Karttusen nuorempi veli, Arttu Karttunen,  jatkoi voittokulkuaan Perniössä 23.toukokuuta ajetussa Historic- rallissa, ottaen luokkavoiton.

Akaan Moottorimiehet osallistui joukkueena Hollolassa ajettuun jokkiksen Fixus-Liigaan 31.toukokuuta. 21 joukkueen kisassa kiilasivat moottorimiehet itsensä 9. sijalle. Kisassa joukkueenjohtajina toimivat Jukka Maja ja Jukka Niemelä. Kisassa ajoivat Marika Lehtimäki, Kirsi Nieminen, Kari-Pekka Koivisto, Kai-Petteri Koivisto, Sami Nieminen, Riku Jokitie ja Pekko Lana.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?