Rata-autoilija Toni Lähteenmäelle pronssia Pohjois-Euroopan mestaruussarjassa

Tekniset viat kiusasivat Toni Lähteenmäkeä Pohjois-Euroopan mestaruussarjan viimeisessä osakilpailussa Mantorpin moottoriradalla Ruotsissa. Kuva: Deltaphoto.se.

Akaalainen Toni Lähteenmäki on sijoittunut rata-autoilun Pohjois-Euroopan mestaruussarjassa V8 Thundercars -luokassa pronssille.  Luokan osakilpailut ajettiin Latviassa, Suomessa, Virossa ja Ruotsissa.

Mantorpin radalla Ruotsissa 25.–26.8. ajetun viimeisen osakilpailun voitto olisi tuonut 25-vuotiaalle Lähteenmäelle mestaruuden, mutta Chevrolet Camaron tekniset viat pudottivat miehen lähdön viidenneksi, ja lopputuloksissa sijoitus oli kolmas.  Mantorpin radalla ajettiin 25 kierrosta.

– Keskeyttäminen oli hilkulla. Muutama kierros lisää, niin kisa olisi jäänyt kokonaan kesken, Lähteenmäki toteaa.

Seitsemäntoista kuljettajan V8 Thundercars -luokassa kaikki mitalit matkaisivat Suomeen. Voiton vei Jari Nurminen (98 pistettä) ja hopealle ajoi Henri Tuomaala (86). Toni Lähteenmäki jäi hopeamitalistista pisteen päähän.

Tänä kesänä Lähteenmäki on ajanut ensimmäistä kertaa kahta sarjaa. SM-sarjassa Lähteenmäki on kärkipaikalla ennen viimeistä osakilpailua, joka ajetaan 23.–24.9. Alastaron moottoriradalla.

– Hyvin pitää ajaa, jos meinaa voittaa Suomen mestaruuden. Kolme kaveria on aika lähellä pisteissä, ja huonolla tuurilla voin jäädä neljänneksi. Auto pitäisi olla iskussa. Perushuoltoja käydään vielä läpi ennen viimeistä osakilpailua.

Jos Lähteenmäki voittaa Suomen mestaruuden, on se hänelle jääratamestaruus mukaan lukien neljäs. Tänä vuonna Lähteenmäki ajoi jääradalla SM-pronssia. Neljän osakilpailun sarja kutistui huonon talven takia kahteen kilpailuun.

Jos rahoitus järjestyy, Lähteenmäki ajaa myös ensi vuonna Pohjois-Euroopan mestaruussarjaa.

– Mestaruutta yritetään – sellainen vielä puuttuu.

Noora Lähteenmäki toisena SM-sarjassa

Toni Lähteenmäen pikkusisko Noora Lähteenmäki on SM-sarjassa tällä hetkellä toisena V1600-luokassa. Samassa luokassa kilpaileva toinen akaalainen, Erik Seppänen, on kahdeksantena, kun jäljellä on vielä kaksi osakilpailua. Lähteenmäen sisarukset ja Erik Seppänen edustavat Akaan Moottorimiehiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?